26 Ağustos 2021 Perşembe

Kabil’deki patlamada 10’u ABD askeri 25 kişi hayatını kaybetti

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki havalimanı çevresinde meydana gelen patlamada 10 Amerikan askerinin öldüğü bildirdi. Al-Jazeera ise patlamada ölü sayısının 25’e, yaralı sayısının 90’a yükseldiğini duyurdu. Patlamanın ABD askerlerinin güvenlik önlemi aldığı bölgede meydana geldiğini açıklayan Taliban da saldırıyı kuvvetli bir şekilde kınadıklarını açıkladı. ABD basınına yansıyan bilgilere göre saldırı DAEŞ yaptı.

BOLD – Kabil Havalimanı çevresindeki ABD askerlerinin güvenlik önlemi aldığı 2 bölgede patlama meydana geldi. ABD basınında yer alan haberlere göre, patlamada ölenlerin arasında 10 ABD askeri de bulunuyor.

DAEŞ ŞÜPHESİ

Al-Jazeera ise patlamada ölü sayısının 25’e, yaralı sayısının 90’a yükseldiğini duyurdu. AA’da yer alan bilgiye göre, Associated Press, ismini paylaşmayan ABD’li yetkililerin patlamanın kesinlikle DEAŞ tarafından gerçekleştirildiğine inandıklarını aktardı.

Görgü tanıklarının beyanlarına dayandırılan haberlere göre de havalimanına gelen birçok Afgan’ın da hayatını kaybettiği duyuruldu.

PENTAGON’DAN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise Amerikan medyasına düşen haberlerin hemen ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Pentagon’un açıklamasında, söz konusu patlamada ölen ABD askerlerinin sayısı belirtilmezken bazı Amerikan askerlerinin hayatını kaybettiği ifadesi yer aldı

TALİBAN’DAN KINAMA

AA’da yer alan habere göre, Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı güçlü bir şeklide kınadıklarını ve olayın ABD güçleri tarafından güvenliğin sağlandığı alanda meydana geldiğini bildirdi.

Afganistan’daki Habertürk muhabirinin Taliban röportajı sırasında patlama: 13 ölü

 

Kabil’deki patlamada 10’u ABD askeri 25 kişi hayatını kaybetti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder