24 Ağustos 2021 Salı

AKP, öğrenciden alıp faiz lobisine verdi

AKP hükumetinin öğrenciden vergi alıp faizciye verdiği ortaya çıktı. Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, Özel İletişim Vergisi’ne yüzde 33 zam yapıldığına dikkat çekerek, “Yılın ilk 7 ayında kaç lira faiz ödedik; 98.6 milyar lira. Öğrencinin internetinden alıp vergilerimizi faizciye verdiler” dedi.

BOLD – Bu yıl bütçe açıklarını kapatmak için yapılan vergi artışlarından beklenen toplam gelirin 37.7 milyar TL olduğuna dikkat çeken Bingöl, yeni zam ve vergilerin de kapıda olduğunu söyledi.

YENİ VERGİLER GELİYOR

Kötü yönetim nedeniyle vatandaşın alın terinden ödediği vergilerin faize gitmeye devam edeceğini kaydeden Bingöl, yılın ilk 7 ayında Hazine’nin nakit açığının 106.3 milyar TL’ye ulaştığını söyledi. Bingöl, bu açığı kapatmak için yeni vergilerin getirileceğini açıkladı.

VERGİLERİMİZLE FAİZ LOBİSİNE 1 TRİLYON LİRA ÖDENDİ

2006 sonrası vergilerle ödenen faiz giderini de açıklayan Bingöl, “Hazine nakit dengesinin büyümesi daha fazla borçlanma demektir. Bu ise daha fazla borçlanma, daha fazla borç nedeniyle daha fazla faiz ödeme, daha fazla faiz nedeniyle daha fazla nakit açığı ve bütçe açığı kısırdöngüsüne girmek demektir. İlk 7 ayda 98.6 milyar TL’ye ulaşan faiz gideri ödeme tutarı bu kısırdöngünün başladığını göstermektedir. 2006-2020 döneminde bütçeden ödenen faiz gideri 905.3 milyar TL idi. Bu yılın ilk 7 ayını ilave ettiğimizde 2006 sonrası milletin vergileriyle ödenen faiz gideri 1 trilyon TL’yi aştı.” değerlendirmesi yaptı.

AKP, öğrenciden alıp faiz lobisine verdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder