27 Ağustos 2021 Cuma

Sedat Peker: Yeni bir yol bulacağız

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la “helalleşme”sini erteleyen organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Roma’ya karşı sefere çıkan ve Roma’yı birçok savaşta yenen Hannibal’ın “Ya bir yol bulacağız, eğer ki bir yol bulamazsak yeni bir yol” sözünü paylaştı.

BOLD – Uzun süredir AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la helalleşmesi beklenen Sedat Peker’den yeni bir paylaşım geldi. Peker’in paylaşımında Kartacalı Hannibal’ın “Ya bir yol bulacağız, eğer ki bir yol bulamazsak yeni bir yol açacağız” sözüne yer vermesi dikkat çekti.

YENİ BİR YOL BULACAĞIZ

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ve yayınladığı videolarla gündem oluşturan Sedat Peker’den dikkat çeken yeni bir mesaj geldi. Birleşik Arap Emirlikleri’nde “güvenlik” gerekçesi ile video yayınlamadığını sık sık belirten Peker, alıntı bir söz ile, sessiz kaldığı yönündeki eleştirilere gönderme yaptı. Peker, paylaşımında “Ya bir yol bulacağız, eğer ki bir yol bulamazsak yeni bir yol açacağız.”-Kartacalı Hannibal. Bu sözlerin haricindeki herhangi bir şıkkı kabul etmek benim yaratılışıma asla uygun değildir” dedi. Bu paylaşım Peker’in yeni bulunduğu ülkeden çıkıp yeniden video paylaşımına başlayacağı yorumlarına neden oldu.

ERDOĞAN ÖZEL OLARAK KABUL ETTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sedat Peker’in bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan’ı geçen hafta kabul etti. Peker’in video çekmesini engelleyen kişi olarak da bilinen Nahyan’ın bu ziyareti Peker’in Türkiye’ye iadesi konusunu da gündeme getirdi. Mayıs ayında başladığı video çekimlerine haziran ayında suikast riskinin yanı sıra, Türkiye’nin baskısı nedeniyle ara veren Peker, Twitter’da paylaşım yapmaması konusunda da ciddi olarak uyarılıyor.

HANNİBAL KİMDİR?

Hannibal, MÖ 247 – MÖ 181 yılları arasında yaşamış Kartacalı (Tunus) politikacı ve general. Tüm zamanların en büyük askeri dehalarından biri olarak kabul edilen Hannibal’ı, askeri tarihçi Theodore Ayrault Dodge “Stratejinin Babası” olarak nitelendiriyor. Filleri içeren ordusuyla İber Yarımadası, Pireneler ve Alpler’den kuzey İtalya’ya girmiş ve Romalıları birkaç önemli savaşta yenmiştir. Roma’nın en büyük düşmanı olarak II. Pön Savaşı’ndaki başarılarıyla tanınmıştır. İtalya’ya doğru çıktığı seferde bölgedeki Romalılar ve müttefiklerini atlatmak için ”Ya yeni bir yol bulacağız, ya yeni bir yol yapacağız” diyen Hannibal, ağır kış şartlarına karşın Alp Dağları’nı geçmiştir. Hannibal, büyük bir ordu ve filler ile yapılan bu yolculukta ordusunun bir kısmını kaybetti.

Kabil’deki patlamada 10’u ABD askeri 25 kişi hayatını kaybetti

Sedat Peker: Yeni bir yol bulacağız yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder