25 Ağustos 2021 Çarşamba

AKP ‘Stockholm Sendromu’ yaşıyor: Balyoz’da yargılanan tuğgenerale Jandarma’da kritik görev

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla hayata geçen atama ve terfiler sonucu Jandarma Genel Komutanlığı’nı iki parçalı bir yapıya büründü. Balyozcu ulusalcı kadrolar, Kurdoğlu cemaatine mensup subaylar Jandarma Karargahta etkin hale geldi. Balyoz davasında ceza alan Tuğgeneral Nail İlbey, Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı görevine getirildi.

BOLD ANALİZ – Erdoğan imzasıyla 4 tuğgeneral ve 4 jandarma albay emekliye sevk edildi. 5 general bir üst rütbeye terfi ettirildi. Ayrıca 28 generalin yeni görevlere ataması yapıldı. 32 albayın da il jandarma komutanı olarak atamaları gerçekleştirildi.

KURMAY OLMAYAN KURDOĞLU ALBAYLARI GENERAL YAPILDI

Resmi Gazetede yayımlanan atama ve terfi kararlarının perde arkasında 15 Temmuz gecesi karanlık işlere imza atan gruplar ödüllendirildi. Balyoz davasında yargılan askerler, ulusalcı kadrolar ve Kurdoğlu cemaatine yakın askerler kritik görevlere getirildi. 15 Temmuz’da kritik görevler üstlenen Mehmet Kurdoğlu cemaatine mensup albaylar kurmay sınıfta olmasa bile general yapıldı. Ankara- Balgat merkezli Kurdoğlu Grubu, 15 Temmuz sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri bürokrasisine en çok atama yapılan grup olarak ön plana çıktı.

ARİF ÇETİN VE MUSA ÇİTİL

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin görevine devam etti. Yargısız infazlarla gündeme gelen Musa Çitil Korgeneral olarak kaldı. MHP’ye yakın isim Çitil’in Jandarma’nın iki numaralı ismi olarak görevini sürdürmesine kesin gözüyle bakılıyor.

BALYOZ DARBE PLANINDAN ÇIKAN ASKERLER

Eyüp Camii’ni bombalamak için keşif raporu hazırlamakla suçlanan ve 16 yıl hapse mahkum edilen Tuğgeneral Nail İlbey, Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı görevine getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bağlı olan Jandarma Genel Komutanlığı atamalarında Soylu’nun etkisinin olmadığı Milli İstihbarat Teşkilatı’nın belirleyici rol oynadığı kaydedildi.

ARİF ÇETİN SONRASI ALİ ÇARDAKÇI KOMUTAN OLACAK

Korgeneral Ali Çardakçı orgeneral oldu ve Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı’na atandı. Böylelikle Genel Komutan Arif Çetin’den sonra Jandarma’da ikinci orgeneral kadrosu açıldı. Korgeneralliğe terfi eden Halis Zafer Koç da Genel Komutan Yardımcısı oldu. Yusuf Kenan Topcu, Aykut Tanrıverdi ile Ali Doğan da tümgeneralliğe terfi etti.

32 ALBAY İL JANDARMA KOMUTANI OLARAK ATANDI

Tuğgeneraller Hakan Saraç, Turgay Aras, Ali İhsan Ersoy, Alper Sır, Albaylar Abdullah Ateş, Cengiz Yurtcan, Ahmet Camuz ve Yüksel Çiçek ise emekliliğe sevk edildi. Hüseyin Bekmez, Gökhan Çiloğlu, Sinan Şen, İsmail Sıkı, Ali Gemalmaz, Necip Çarıkcıoğlu, Mustafa Çekiç, Hidayet Arıkan, Eyüp Subaşı ve İbrahim Güven tuğgeneral oldu. 32 albay da il jandarma komutanı olarak atandı. Moskova, Roma, Singapur, Londra, Washington ve Tiflis İçişleri Müşaviri olan Jandarma subayları da merkeze alınarak İl Jandarma Komutanlığı görevlerine getirildi. Gaziantep Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bekmez, Afgan göçüyle gündeme gelen Van’a Jandarma Komutanı oldu.

Emekli generaller Adli Tıp yolcusu: Erdoğan af mı edecek?

AKP ‘Stockholm Sendromu’ yaşıyor: Balyoz’da yargılanan tuğgenerale Jandarma’da kritik görev yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder