26 Ağustos 2021 Perşembe

Afganistan’daki Habertürk muhabirinin Taliban röportajı sırasında patlama: 13 ölü

Taliban militanlarıyla röportaj yaptığı sırada Kabil Havalimanı çevresinde meydana gelen patlama şahit olan Mehmet Akif Ersoy, Taliban militanları ve ABD askerlerinin de patlamada yaralandığını aktardı. Ersoy, 13 kişinin de hayatını kaybettiğini bildirdi.

BOLD – Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Hamit Karzai Havalimanının Abbey kapısında bir patlama meydana geldi. Pentagon Sözcüsü John Kirby, sosyal medya hesabından patlamaya ilişkin bilgiler paylaştı. Tahliyelerin sürdüğünü söyleyen Kirby, “Kabil Havalimanının dışında bir patlama olduğunu teyit edebiliriz. Şu anda kayıp olup olmadığı bilinmiyor. Elimizden geldiğince ek bilgi vermeye çalışacağız” dedi.

CNN Türk canlı yayınında patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Afgan gazeteci Ahmet Mengli, “Patlamanın olduğu nokta yabancı güçlerle çalışanların havalimanından ayrılmak istediği noktalara yakın bir yerde olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

İNTİHAR SALDIRISI İDDİASI

CNN’in haberine göre ABD’li yetkililer patlamaya intihar saldırısının yol açtığını belirtti. Kabil’de bir saldırı beklendiği daha önce ABD Büyükelçiliği ve ABD Başkanı Joe Biden tarafından da dile getirilmişti.

IŞİD tarafından bir saldırı olasılığına karşı ABD, vatandaşlarına derhal havalimanını terk etmeleri çağrısı yapmıştı.

13 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Taliban’ın Kabil’e girmesinin ardından haber için bölgeye giden Habertürk çalışanı gazeteci Mehmet Akif Ersoy patlamaya dair izlenimlerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Patlama sırasında Taliban militanları ile röportaj yaptığını söyleyen Ersoy, 13 kişinin patlamada hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABD askerlerinin de patlamada yaralandığını aktaran Ersoy, “Kabil’deki 2 patlamada havaalanı dışında bekleyen en az 13 kişi hayatını kaybetti. 3 ABD askeri ve Taliban’dan da yaralılar var” dedi.

https://twitter.com/ersoyakif1/status/1430903241982676998

İlk neşteri 17/25’te vuran AKP şimdi son darbeye hazırlanıyor

Afganistan’daki Habertürk muhabirinin Taliban röportajı sırasında patlama: 13 ölü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder