27 Ağustos 2021 Cuma

Erdoğan’ın seçim planı: Gül’e Cumhurbaşkanlığı teklif etti mi?

Korkusuz yazarı Can Ataklı, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Abdullah Gül ile gizli olarak görüştüğünü yazdı. Erdoğan’ın, 11. Cumhurbaşkanı Gül’e yeniden adaylık teklif ettiğini belirten Ataklı, “Başbakanlık sistemini getirelim, ben de seçime partimin başında gireyim” önerisinde bulunduğunu kaydetti. Oyları yüzde 36’ya kadar gerileyen Erdoğan, artık tek çare olarak Gül’ü mü görüyor?

BOLD ANALİZ – Anketlere göre AKP’nin oyları yüzde 36’ya kadar düştü. Olası bir erken seçimde iktidarı ve Cumhurbaşkanlığı koltuğunu kaptırmak istemeyen Tayyip Erdoğan, planlarını devreye koydu.

3 ayaklı seçim planında Saadetin oylarını almak, Kürt seçmeni yeniden kazanmak, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş yerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu adaylığa zorlamak. BOLD, 3 ayaklı seçim planına Abdullah Gül’ün devreye sokulacağı iddiasını masaya yatırdı.

MUHALEFETİ ŞEYTANLAŞTIRMA

Erdoğan, her seçim öncesinde olduğu gibi şimdiden CHP ve İYİ Parti’nin öncülük ettiği Millet İttifakı’nı seçmenin gözünde şeytanlaştırma talimatı verdi. AKP teşkilatları kapı kapı dolaşarak CHP ve İYİ Parti’nin ‘yerli ve milli olmadığı’ iddiasını yayıyor. Sosyal medya üzerinden Ak trol hesaplar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’in HDP ile iş birliği içinde olduğu yalanını dolaşıma soktu. Millet İttifakı’nın Türkiye’yi bölmek istediğine dönük iddialar ile giden oyların AKP’ye geri gelmesi hedefleniyor.

HDP’YE OY VEREN KÜRT KÖTÜ, AKP’YE OY VEREN KÜRT İYİ

HDP’ye açılan kapatma davasıyla Kürt seçmeni AKP’ye oy vermeye zorlayan Erdoğan, Diyarbakır gezisiyle bunu bir kez daha gösterdi. HDP’ye oy veren Kürtleri PKK ve terörizme destek vermekle suçlayan Erdoğan ve AKP yöneticileri, AKP’ye üye olan Kürt seçmeni ise vatanseverlikle tanımlıyor. Erdoğan, bu yolla Millet İttifakı’na ve HDP’ye giden Kürt oylarını toplamanın hedefinde.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ HEDEFTE

Erdoğan’ın en büyük isteği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkması.  Bu yüzden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ta Erdoğan ve partisinin hedefinde. 2019 yılından bu yana yürütülen belediyecilik hizmetleriyle halkın taktirini kazanan İmamoğlu ve Yavaş’ın yıpratılması için her türlü yola başvuruyor. Erken seçimlerde İmamoğlu ve Yavaş’ın ortak aday gösterilmemesi için CHP ve İYİ Parti arasındaki çatlaklar kullanılıyor.

ABDULLAH GÜL’Ü ADAY GÖSTERİR Mİ?

Tüm bu planlara Abdullah Gül’ün de sokulacağı iddiası zor olsa da imkansız görünmüyor. Erdoğan kanadı 2014 seçimlerinden sonra Gül’e karşı büyük bir itibarsızlaştırma operasyonu başlattı. Gül’ün CHP ile ortak hareket ettiğine kadar varan iddiaları dolaşıma soktu. Millet İttifakı’nın çatı adayı olma ihtimaline karşı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı askeri helikopterle Gül’ün evinin bahçesine gönderdi. Gül’de bütün bu girişimlerden sonra aday olmaktan vazgeçti. Şimdi ise Erdoğan’ın eski sisteme dönüp Gül’ü Cumhurbaşkanı kendisini de Başbakan yapacağı bir hamleyi hayata koyacağı iddia ediliyor.

ERDOĞAN ESKİ SİSTEME DÖNMEZ

17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrası Erdoğan’ın tek adam olması için çıkardığı yasaları onaylayan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu teklifi kabul edebileceği belirtiliyor. Ancak bu satırların sahibine göre Erdoğan, ne eski sisteme döner, ne de Abdullah Gül’e Cumhurbaşkanlığı teklif eder. Abdullah Gül ise hiç mücadele etmeden bir kenarda altın tepside kendisine makam verilmesini bekler.

Sağlık Bakanı’na göre yüksek riskli il kalmadı: 65 ülkeye göre ise Türkiye kıpkırmızı

Erdoğan’ın seçim planı: Gül’e Cumhurbaşkanlığı teklif etti mi? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder