28 Ağustos 2021 Cumartesi

KHK ile kapattıkları Samanyolu TV’nin Üsküdar’daki binasını yıktılar

AKP hükumeti, tarafından önce Türksat uydusunda çıkartılan ve yayın yapması engellenen, 15 Temmuz’un ardından da KHK ile kapatılan Samanyolu TV’nin Üsküdar’daki binası iş  makineleriyle yıkıldı. Üsküdar’daki arsaya öğrenci yurdu yapılacağı belirtildi.

BOLD – Yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik üç parsel üzerinde bulunan eski Samanyolu TV binası, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün 8 Haziran 2017 tarihli yazısı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne tahsis edilmişti.

Eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün rektörü olduğu Sağlık Bilimleri Üniversitesi 2 Haziran 2021 tarihli yazı ile Üsküdar Belediyesi’ne başvurmuştu.

Üniversitenin Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından yapılan incelemede statik açıdan riskli olduğunun tespit edildiği bildirilmişti. Yapının öğrenci yurdu olarak yeniden değerlendirilmesinin önerildiği kaydedildi.

Riskli yapının öğrenci yurdu olarak kullanılabilmesi için belediye ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında ortak işbirliği protokolü imzalanması talep edilmişti.

Üsküdar Belediyesi, ağustos ayı içerisinde binanın yıkımını tamamladı. İlerleyen günlerde öğrenci yurdu inşaatının başlaması bekleniyor.

Gülen Hareketi’ne yakın yayın organı Samanyolu TV, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının ardından AKP hükumeti tarafından hedef alınmıştı. 2016 yılında Türksat uydusundan ve dijital platformlardan çıkartılan ve yayın yapması engellenen Samanyolu TV, 15 Temmuz’un ardından da KHK ile tamamen kapatılmıştı.

AKP’li eski Bakan Erdoğan Bayraktar: Sorgulamayan toplumlar kandırılmaya mahkumdur

KHK ile kapattıkları Samanyolu TV’nin Üsküdar’daki binasını yıktılar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder