25 Eylül 2019 Çarşamba

15 Temmuz gecesi AKP’de “Gidişata göre hareket edeceğim” diyenler hala görevde

AKP’den istifa eden Musa Arat, 15 Temmuz gecesi parti içinde, “Gidişata göre hareket edeceğim” diyenlerin hala görevlerinin başında olduğunu açıkladı. Pelikancıların yeni operasyon peşinde olduklarını vurguladı.

BOLD – “Vefa görmedik” diyerek Ahmet Davutoğlu’nun ekibinde yer aldığını kamuoyuna duyuran ve partisinden istifa eden eski AKP Konya il Başkanı Musa Arat, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı. Konya’nın yerel televizyonu Kanal 42’ çıkan Arat, parti içindeki gelişmelere ilişkin önemli bilgiler aktardı.

TALİMATLARIMIZA UYMADILAR

15 Temmuz gecesi parti içerisinden bazı isimlerin verilen talimatlara uymadığını anlatan Arat, şu ifadeleri kullandı:
“Darbe girişiminin yaşandığı gece herkesin il ve ilçe başkanlıklarımızda toplanmalarını ve halkımızı bu hain kalkışmaya karşı isyana çağırmalarını istedim. Ama o gece talimatlarımıza uymayarak telefonlarımıza çıkmayanlar olduğu gibi ‘Darbenin gidişine göre hareket edeceğim’ diyenler oldu. Maalesef şu an o insanlar görevlerine devam ediyor.”

KİMİN NEREDE OLDUĞU DEVLET KAYITLARINDA VAR

Musa Arat, şu bilgileri aktardı: “O dönemde yaşananları bir dosya halinde dönemin başbakanı Binali Yıldırım ve parti genel başkan yardımcılarımızla görüştük ama netice alamadık. Ayrıca il başkanlığım devam ederken Cumhurbaşkanımızdan randevu talep ettim ama buna da karşılık verilmedi. O gece kimin nerede olduğu ve kimlerle konuştuğu devlet kayıtlarında vardır. Biz bunların ortaya çıkartılması husunda ısrar ettik. En sonunda bunlar pelikan dosyası altında bir dosya oluşturarak dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu istifaya zorlayarak tasfiye ettiler. Günümüzde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank’a yapılanlar aynı operasyonlardır.”

Görüş yolu kazasından bir acı haber daha geldi: Hicran hayatını kaybetti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder