28 Eylül 2019 Cumartesi

‘Polis, Kürtçe türkü söyleyen Dodan’ın elinden mikrofonu aldı’ iddiası

Batman’da polisin, bir eğlence mekanında sahne alan, O ses Türkiye şampiyonu Dodan’ın Kürtçe türkü söylediği sırada elinden mikrofonu aldığı iddia edildi. Valilik iddiayı yalanladı.

BOLD – O Ses Türkiye yarışmasının birincisi Dodan Özer’in sahne aldığı Batman’daki bir eğlence mekanında, polis ile sanatçı arasında Kürtçe müzik krizi yaşandı. İddiaya göre, polis Kürtçe ‘Ey Dilbere’ şarkısını söyleyen Dodan’ın elinden mikrofonu alarak Kürtçe müziğin yasak olduğunu söyledi. Dodan ile polis arasında tartışma yaşandı. Elinden mikrofonu alınan Dodan, vatandaşlık hakları olduğunu vurgulayarak polislere tepki gösterdi. İddiaların sosyal medyaya yansıması üzerine her kesimden polise tepki geldi.

O TÜRKÜYÜ MECLİSTE DİNLETECEK

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, polisin müdahalesine meydan okudu. “Ey Dilbere’yi” türküsünü Batman’da söylerken, O ses Türkiye birincisi Dodan’ın elinden mikrofon bir polis amiri tarafından alındıysa, bana düşen görevde bu hak ihlalini protesto etmek için Mecliste bu türküyü bütün Türkiye’ye dinletmek olacak” dedi.

Oyuncu Bülent Emrah Parlak da ‘Hoşgeldin 1993’ diyerek, polisin uygulamasına tepki gösterdi.

VALİLİK YAYINLADI

Batman Valiliğinden olaya ilişkin açıklama geldi. Valilik, Kürkçe müzik krizi ile ilgili yaptığı açıklamada ile iddiaları yalanladı. Valiliğin açıklaması şu şekilde: “Sosyal medyada “Batman ‘da polisin Kürtçe şarkı söyleyen sanatçıyı engellediği” yönünde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Yapılan işlem alkol satışı ve canlı müzik ruhsatı olmadan çalışan iş yerine uygulanan faaliyetten men işleminden ibarettir.”

Max Kruse’nin İstiklal Marşı’nı okumasına ‘hokkabazlık’ diyen Ahmet Çakar’a tepki

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder