27 Eylül 2019 Cuma

Diyarbakır Valiliği AKP önünde eylem isteğini ‘Anayasal suç’ saydı

Polis HDP önünde annelerin eylemini büyütmek için vatandaşlara çeşitli vaatlerde bulunurken, Diyarbakır Valiliği AKP binası önünde eylem yapmayı anayasal suç saydı.

BOLD – İşten atıldığı için AKP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapmak üzere Valiliğe izin başvurusunda bulunan Yasin K., İsmail D. ve Fırat E.’ye “Anayasal suçtur” cevabı verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un bizzat katılarak destek verdiği HDP Diyarbakır İl Örgütü önündeki eylem ise 25’inci gününe girdi.

AKP ÖNÜNDE EYLEM PARTİ ÇALIŞMALARIN ENGELMİŞ

MA’nın haberine göre, Diyarbakır Valiliği, AKP önünde oturma eylemi yapmak isteyen 3 kişiye, eylemin siyasi parti faaliyetini engelleyeceğinden Anayasa’nın 68’inci Maddesi’ne göre suç olduğu cevabını verdi. Valilik eyleme izin verilmeyeceğini, eylemin yapılması durumunda müdahale edileceğini, sorumlular hakkında adli ve idari işlem başlatacağını aktardı.

EYLEM AMACINDAN SAPTIRILABİLİR

Valilik, izin talebiyle yapılan başvuruya şu yanıtı verdi: “Türk Ceza Kanunu ve diğer kanunlarda siyasi partilerin faaliyetlerinin engellenmesi suç olarak tanımlanmış karşılığında yaptırımlar açıkça belirlenmiştir. Söz konusu etkinliğinizin siyasi parti binası önünde düzenlemek istediğinizden, siyasi parti binasına giriş-çıkışları ve siyasi partiye ait faaliyetleri doğrudan ya da dolaylı olarak engelleneceği ayrıca vatandaşların günlük yaşamını aşırı ve katlanılmaz ölçüde zora sokacağı, kamu düzenini zedeleyici görüntüleri topluma yansıtılarak karşıt gruplar arasında çatışma oluşturmaya dönük provokatif olaylara sebebiyet verilebileceği ve önü alınamaz menfur olaylara neden olabileceği, terör örgütüne muzahir grup ve şahıslarca etkinliğe müdahil olunarak amacından saptırılmaya, terör örgütlerinin propagandasına dönüştürülmeye çalışabileceği değerlendirilmiştir.”

2 EKİM’E KADAR HER TÜRLÜ EYLEM YASAK

Valilik, ayrıca kent genelinde 18 Eylül ile 2 Ekim tarihleri arasında her türlü eylem ve etkinliğin valilikçe yasaklandığı, eylemin yapılması durumunda eyleme müdahale edileceği, sorumlular hakkında adli ve idari işlemlerin yapılacağını ifade etti.

Harbiyeli Annelere evlerinden çıkar çıkmaz gözaltı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder