27 Eylül 2019 Cuma

Batan bottan kurtarılanlardan biri KHK’lı bir akademisyen

Sakız adası açıklarında batan botta hayatını kaybeden 7 kişinin kimliklerinin Yunan kaynakları tarafından bugün açıklanması bekleniyor. Öte yandan kurtarılan 12 Türk mültecinin kimlikleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

BOLD- Ege Denizinde dün dün sabaha karşı batan botta hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmadı. Yunan yetkililer, öğlene kadar bu bilgiyi açıklayacaklarını duyurdu.

Öte yandan 19 kişinin bulunduğu bottan kurtarılan 12 kişinin kimlikleri yavaş yavaş belli oluyor. Kronos’un haberine göre botta bulunan Bedirhan Zenbil, Yusuf Deniz, Fatma Işık ve Nazir Işık sağ olarak kurtarıldı. İsmi açıklanmayan iki çocuğun tedavisi devam ediyor.

Yusuf Deniz’in Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Yard. Doç. olduğu, 672 sayılı KHK ile ihraç edildiği öğrenildi. Eşi Arife Yusuf ve 6-7 yaşlarındaki oğlu ile 2-3 yaşlarındaki kızıyla Yunanistan’a geçmeye çalışan Deniz’in ailesinden haber alınamadı. Yusuf Deniz’in eşinin de KHK ile kapatılan Mevlana Üniversitesi’nde öğretim üyesi olduğu belirtildi.

Yusuf Deniz

12 TÜRK İLTİCA BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Faciayı son dakika haberi olarak veren ANTENNA 1 kanalı, kurtarılan 12 kişinin çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca konuşan iyi eğitim almış kişilerden oluştuğunu, tamamının siyasi iltica talebinde bulunduklarını duyurdu. Bota binenlerin toplam 4 aile oldukları aktardı.

Ege Denizinde içinde tamamı Türk olan bir bot dün sabah batmış, Sakız Adası Oinousses açıklarındaki şişme botun devrilmesi sonucu dördü çocuk ve henüz yaşını bile doldurmamış bir bebek olmak üzere toplam 7 kişi boğularak can vermişti.

Ege’de bot faciası: 5’i bebek ve çocuk 7 kişi öldü, 12 kişi kurtarıldı

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder