25 Eylül 2019 Çarşamba

15 Temmuz’un kilit ismi AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde gizemli intihar

AKP’li eski asker Şirin Ünal’ın hasta eşine bakan Özbek çalışan Nadira Kadirova, Ünal’a ait ruhsatlı tabanca ile intihar etti. Şirin Ünal’ın evde olduğu sırada yaşanan olay sonrası ağabey Kadirova’nın açıklamaları kafa karıştırdı.

BOLD – AKP’nin asker kökenli İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın, Ankara’daki evinde bir yıldır çalışan Özbek asıllı 23 yaşındaki Nadira Kadirova, Ünal’ın ruhsatlı tabancasıyla iddiaya göre intihar etti.

“İNTİHAR İLE İLGİLİ BİZE BİLGİ VERİLMEDİ”

Emekli General Şirin Ünal’ın evinde, rahatsız olan eşine bakmak için bir yıldır çalışan Nadira Kadirova’nın ağabeyi Muhammet Ali Kadirova, kardeşinin intihar etmesini gerektirecek herhangi bir durum olmadığını söyledi. ”Önümüzdeki günlerde üniversite sınavı için kursa başlayacaktı. Bildiğimiz kadarıyla Nadira saat 08.48’de Milletvekili Ünal’a ait tabancayla kalbine ateş etmiş. Bilkent Hastanesi’ne kaldırılan Nadira kurtarılamadı. Rapora göre 09.50’de ölüm gerçekleşmiş. Kardeşim 4 yıldır Türkiye’de yaşıyordu. Herhangi bir sorunu da yoktu. Bu intihar olayı bizi şaşırttı. Ayrıca Adli Tıptaki işlemleri milletvekilinin devreye girmesiyle jet hızıyla tamamlandı. Bugün saat 22.00’da cenazesini uçakla ülkemize götüreceğiz” diye konuştu. Kadirova ayrıca intiharla ilgili şüpheleri bulunduğunu belirterek, Adli Tıp’taki işlemlerin hızla yapıldığını ve kendilerine intiharla ilgili hiçbir bilgi verilmediğini de aktardı.

KONUŞMAK İSTEMİYOR

Sözcü gazetesinin haberine göre; Kadirova olaydan bir gün önce Leyla adlı bir arkadaşına “Çok kötü şeyler oluyor. Ben ağabeyimin yüzüne nasıl bakacağım? Ölmek istiyorum” dedi. İntihar sırasında AKP’li vekil Şirin Ünal’ın evde olduğu öne sürüldü. Ünal’ın, olayla ilgili konuşmak istemediği öğrenildi. Ünal 15 Temmuz darbesinin de kilit isimlerinden. Ünal, darbe günü saat 16.00’da dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’la, saat 18.00’de de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşmüştü.

RABİA NAZ OLAYI NEDİR

Ağabeyi Muhammet Ali Kadirova’nın açıklamaları, Giresun’un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünü akıllara getirdi. Bir türlü aydınlatılamayan olayı araştıran gazeteci Metin Cihan, hem siyasilerin hem de mafyanın kendisine baskı yaptığını belirterek yurt dışına çıktığını duyurmuştu. Kızının ölümü üzerindeki sis perdesinin aralanması için çalışan Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, mahkeme tarafından akıl hastanesine sevk edilmişti. Rabia Naz’ın olayına AKP’li Nurettin Canikli’nin de ismi karıştı. Olayın örtbas edilmeye çalışıldığı öne sürülüyor.

Şehir hastanesinde sıra gecesi: Hastalar hizmet beklerken personel kurtlarını döktü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder