28 Eylül 2019 Cumartesi

Türkiye’nin yeni “fabrikatörleri” bankalar oldu

Pazar daralması sonucu iş yapamaz hale gelen fabrikalar tek tek kapanıyor. Çektikleri kredileri ödeyemeyen fabrikalara bankalar tarafından el konuyor. Bankalar şu an Türkiye’nin en büyük fabrikatörleri haline geldi.

BOLD- Türkiye, tarihinin en büyük ekonomik krizi ile karşı karşıya. Bankalardan aldıkları kredileri ödeyemeyen fabrikalara el konuyor. Kredileri ödenemeyen konutlara el koymaları sonrasında Türkiye’nin en büyük emlakçıları haline gelen bankalar, el koydukları fabrikalarla da en büyük fabrikatörleri haline geldiler.

FABRİKALAR İCRADAN SATILIYOR

Çok sayıda fabrika, icradan satılık. Bankalar ise internet sitelerinden el koydukları bu fabrikaların özelliklerini sıralayarak yeni müşteri aramaya çalışıyorlar. Devlet bankaları ise Basın İlan Kurumu aracılığı ile de bu fabrikaları satmaya çalışıyor.

ONBİNLERCE EV BANKALARDAN SATILIK

El koydukları fabrikaları satmaya çalışan bankalar aynı zamanda çektikleri kredileri ödeyemeyen vatandaşlardan el koydukları onbinlerce ev stoku da bulunduruyor. Bir oda bir salonlu daireden villaya kadar onbinlerce ev yelpazesini barındıran bankalar Türkiye’nin en büyük emlakçıları haline geldiler.

KONUT KREDİLERİ DİP SEVİYEDE

Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ardından bankalar konut kredilerine özel indirimler yaptılar. Bankalar ellerinde bulunan dairelerden almak isteyen müşterilerine ise daha özel kredi imkanı sunuyor. Bütün bunlara karşın konut satışları geçen yılların çok gerisinde seyrediyor.

Eşini kazada kaybeden tutuklu Lütfü Damar: Artık sabretmek için bir sebebim kalmadı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder