28 Eylül 2019 Cumartesi

ODTÜ’den korkutan İstanbul depremi açıklaması

ODTÜ’lü akademisyenler, İstanbul’da 5.8 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği fayın 7’den büyük bir deprem üretme potansiyeli olduğuna dikkat çektiler.

BOLD – Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat ve Jeoloji Mühendisliği bölümlerinin akademisyenleri İstanbul’daki 5,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin ortak açıklama yaptı.

7’DEN BÜYÜK DEPREM ÜRETME POTANSİYELİ VAR

Marmara Denizi’nde meydana gelen deprem sonrası ortaya çıkan teknik verilerin değerlendirilmeye devam edildiği ifade edilen açıklamada, “Söz konusu depreme ve artçılarına ait ilksel çözümler, deprem sırasındaki hareketin yanal bileşenli olduğunu göstermiştir. KAFZ’ın Kumburgaz bölümünün uzun zamandır büyük bir depremle kırılmadığı ve güncel deprem aktivitesi açısından suskun olduğu bilinmektedir. Son deprem sonrası geometrisi daha net hale gelen bu fay bölümünün, boyutları göz önüne alındığında, 7’den büyük bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğu görülmektedir” denildi.

İVEDİLİKLE BİNALARDA İYİLEŞTİRİCİ ÖNLEMLER ALINMALI

Mevcut teknik bilgi birikimiyle depremlerin oluş zamanının yönetilebilir bir hassasiyette ve güvenilir şekilde belirlenmesinin mümkün olmadığına dikkat çekilen açıklamada, yapılması gerekenlerin yapıların ve temel sistemlerinin, olası bir depremde hasar riskinin belirlenmesi ve iyileştirici önlemlerin ivedilikle alınması gerektiği kaydedildi.

Enes Kanter’i Türk bakanlara şikayet etti: Cuma namazına geliyor, cemaat kuyrukta ben çıldırıyorum

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder