25 Eylül 2019 Çarşamba

AKP’li eski bakan: “Partide artık sadece tek adam var…”

AKP’li eski bakan, partinin geldiği noktayı sert şekilde eleştirdi. “Parti içindeki denge denetleme mekanizması kayboldu, artık sadece tek adam var” dedi.

BOLD – Financial Times gazetesi, son dönemde AKP’den ayrılan Davutoğlu ve Babacan hakkında analiz yazdı. Laura Pitel imzalı haberde AKP’li bazı yetkililer de isim vermeden görüş paylaştı.

ESKİ DOSTLAR ERDOĞAN’IN SALTANATINI TEHDİT EDİYOR

“Türkiye: Eski dostlar Recep Tayyip Erdoğan’ın saltanatını tehdit ediyor” başlığıyla yazılan haberde Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın partiden ayrılma sürecinin kapsamlı bir şekilde aktarıldı. Haberde ayrıca AKP’den bazı üst düzey yetkililerin görüşlerine yer verildi.

ŞİMDİ YAPMAZSAK İLERİDE PİŞMAN OLURUZ

Haberde, “Hem parti içindeki hem de partiden ayrılan kıdemli figürler Erdoğan’ın muhaliflere karşı baskıcı tavrından, sert milliyetçi retoriğinden, ekonomiyi yönetememesinden ve kendisini değiştirmesini isteyenleri dinlememesinden rahatsız” ifadesi kullanıldı. AKP’den ayrılan kıdemli bir yetkili, “Biz onun mesajı alacağını sandık ama her zaman bahaneler vardı… ‘Eğer bu şeyi şimdi yapmazsak gelecekte pişmanlık duyarız’ gibi ifadeler kullanılıyordu” dedi.

YEREL SEÇİM MAĞLUBİYETİ HAREKETE GEÇİRDİ

Haberde yerel seçimde yaşanan mağlubiyetin ardından şikayetçilerin harekete geçtiği aktarılırken, partiden ayrılanların başkanlık yarışında bir çatı adayı destekleme ihtimalleri üzerinde duruldu. Gazetenin haberinde, “Bütün bu sorulara rağmen Erdoğan’ın destekçileri isyancıları bir tehdit olarak görüyor. AKP’li bir yetkili, ‘Eğer Babacan yüzde 10 oy alırsa ve biz de yüzde 35 oy alırsak, İmamoğlu başkan olur. Parti içinde söylenenlerin bunu bırakmaları gerek’” ifadesi kullanıldı.

HERKES HEMFİKİR AMA SÖYLEMEYE KORKUYORLAR

Yakın zamanda partiden ihraç edilen AKP’nin eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin sözlerine de yer veriliyor. Haberde, “Yeni partiler insanların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirirken iki kez düşündüğü bir siyasi atmosferde mücadele etmek zorundalar” yorumu yapılırken Temurci’nin, “AKP’li isimlerle tek tek konuştuğumuzda hepsi bizimle hemfikir oluyor fakat birçoğu korkuyor” sözlerine yer verildi.

“Tayyip Erdoğan iki cepheli bir savaşın arasında kalabilir”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder