27 Eylül 2019 Cuma

Yetişmiş Beyinlerin, “Beyin Ölümü Kıskacı” Hücreler!

Cezaevleri, suç şüphesi kuvvetli olanların, suçu kesinleşmemiş olanların tutuklu, kesinleşenlerin ise hükümlü olarak tutuldukları mekânlar olarak bilinen ve içeride tutulan insanların devlet güvencesi altında bulundukları kurumlardır. Bu kurumlar da zaman zaman özellikle de darbe dönemleri gibi sıra dışı dönemlerde devlet güvencesinden çok devletin sopasından kaçamayanların mekanları haline  geldi.
Özellikle yolsuzluk operasyonları sonrasında 15 Temmuz başarısızlığa planlanmış darbe girişimi ile Hizmet Hareketine yönelik başlatılan soykırım süreci tüm kurumlarda hissedilir ve aleni şekilde görülmeye başlandı.
Cezaevleri geçmiş dönemlerde dönemsel “düşman”lara olduğu gibi bu dönemde; kendilerinden zarar gelmeyeceğinden emin olunan masum Hizmet Hareketi mensuplarına ölüm kapanları haline getirilme konusunda başrol de olmaya devam etmekte.
Haksız yere hücrelerde yıllarca tutulan insanların, psikolojik ve fiziki rahatsızlıkları görmezden gelinmekte, bir çoğu ya içeride yada ölmek üzereyken tahliye edilmek zorunda kalındıktan sonra dışarıda hayatlarını kaybetti.
Sitemize ulaşan bilgilere göre Çorum L Tipi Cezaevi’nde 10 Kasım 2015 tarihinden itibaren tutuklu bulunan 44 yaşındaki Halkla İlişkiler uzmanı Mehmet Meleş’in 15 aydır hücrede tutulduğu öğrenildi.
Hücrede tutulma nedenleri, süreleri belli ve yasalarda açıkça belirlenmiş olmasına karşın kural tanımamazlık buralarda ön plana çıkmış durumda.
Bu bir işkencedir ve insanlık suçudur ve bu suçun zaman aşımı yoktur.
Bu zulme bir son verin artık.

 



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/09/28/yetismis-beyinlerin-beyin-olumu-kiskaci-hucreler/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder