27 Eylül 2019 Cuma

Hakan Şükür, derbinin golcüleri Falcao ve Muriqi’yi analiz etti

Süper Lig’in 6. haftasında oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesi Hakan Şükür iki takım oyuncularını değerlendirdi. Falcao ve Muriqi’nin derbide neler yapabileceğini anlattı.

BOLD – Milli Takım’ın ve Galatasaray’ın efsane oyuncusu Hakan Şükür yarın oynanacak derbi maç ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Youtube kanalından Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşma öncesi yorumlayan Şükür, oyunun gidişatını kenar beklerinin belirleyebileceğini söyledi. İki takımın gol ayakları Falcao ve Muriqi’nin neler yapabileceğini anlattı. Hakan Şükür’ün açıklamaları şöyle:

FENERBAHÇE DAHA OFANSİF GÖRÜNDÜ

6. haftada bir derbinin olması ondan önceki haftaları da önemli hale getirir. Takımınızı antre ederken bir uyumu yakalamak zorundasınız. Fenerbahçe derbiye gelene kadar bunu layığıyla yaptı. Ofansif olarak iyi göründüler. Galatasaray, Fenerbahçe’ye göre biraz daha ofansif olarak geride kaldı. İki takımın 6. haftaya gelene kadarki durumuna baktığımızda Fenerbahçe daha ofansif ve üretken oynuyor. İleride boğmaya çalışıyor. Böyle bir derbide iki takımında aklı selim hareket edeceğini düşünüyorum.

TERİM’İN OLMAMASI BİR DEZAVANTAJDIR

Galatasaray antrenörsüz çıkacak bu bir dezavantajdır. Fatih Terim’in saha kenarından olması daha farklıdır. Oyuna etkisi farklı olur. Stoperlere baktığınızda beraber oynamaya açısından Galatasaray daha avantajlı. Fenerbahçe’nin ikilisi Jailson ve Zanka’da uyum sorunu var. Rami’ de son maçta çok hazır görünmedi. Kanat bekleri açısından Fenerbahçe sıkıntı yaşadı.

Galatasaray’ın bekleri ise daha ofansif . Bekler Nagatomo ve Mariano bu maça saklanmış. Fenerbahçe’de Dirar etkisi var. İki Galatasaray bekine göre daha avantajlılar. Fiziksel olarak daha etkiler daha hızlılar. Ozan sprinter olmasa da iyi. Ozan sezona da iyi başladı. Kalecilerden yana Galatasaray’dan daha önde.  Altay çok rahat özgüveni var. Ama tecrübe noktasında Galatasaray Muslera ile daha avantajlı.

ORTA SAHADA  GUSTAVO-EMRE, NZONZİ-SERİ MÜCADELESİ OLACAK

Gustavo-Emre ikilisinden Gustavo çok ileriye çıkmayacaktır. Emre, Seri karşılaşması olabilir. Nzonzi’de savunmaya daha çok katkı sağlayacak. Nzonzi ve Seri çok beraber oynamadı. Seri bu maçta öne çıkabilir mi görebileceğiz.  Orta sahada Rodrigues’in oynamaması Fenerbahçe adına eksiklik. Galatasaray’ı da tanıyan bir oyuncu. Hızlı çıkabilen dripling yapan, hücuma çıkabileceğiniz bir isim. Onun olmayacağı noktada Tolga Ciğerci görev yapabilir bu da defansif anlamda Fenerbahçe’ye katkı sağlar.

FALCAO KISA ALANDA ÇABUK VE ETKİLİ, MURİQİ FENERBAHÇE’NİN İHTİYACI

Galatasaray’da Falcao-Belhanda uyumunu çok görmedik. Galatasaray şayet topu Muriqi’ye gelmeden kesebilirse avantaj yakalayabilir. Falcao ve Muriqi ikisinin kıyaslanması mümkün değil. Muriqi Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan bir oyuncu. Falcao performansını ne kadar gösterebilecek göreceğiz. Falcao kısa alanda çabuk çıkan bir oyuncu. Defans arkasına da koşabilir. Muriqi kısmen koşabiliyor. Kanatlardan yapılacak ortalar performanslarını belirler. Statik bir oyun bekliyorum.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder