25 Eylül 2019 Çarşamba

Adana’da çevik kuvvet aracına bombalı saldırı: 1’i polis 5 yaralı

Adana’da, polisleri taşıyan aracın geçişi sırasında, patlama meydana geldi. Patlamada hafif şekilde yaralanan 1’i polis 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Vali Demirtaş olayın bombalı saldırı olduğunu açıkladı.

BOLD – Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Selahattin Eyyübi Mahallesi, Kozan yolu üzerinde, çevik kuvvet ekiplerini taşıyan midibüsün geçtiği, saat 07.20 sıralarında bir patlama meydana geldi. İçerisinde 5 polisin bulunduğu midibüsün yakınında meydana gelen patlamada, biri polis memuru 5 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Korku ve paniğe neden olan patlamanın etkisiyle çevik kuvvet ekibinin bulunduğu aracın yanında çevredeki araçlar da hasar gördü. Patlamanın meydana geldiği yerde Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemeleri sürüyor.

OPERASYON BAŞLATILDI

Polisleri taşıyan zırhlı servis midibüsüne yönelik düzenlenen bombalı saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da olay yerinde incelemelerde bulundu. Olay yerine gelerek, polisten bilgi alan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, polislerin bulunduğu zırhlı servis midibüsünün geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendiğini açıkladı. Vali Demirtaş, saldırıda 1’i polis memuru, 5 kişinin yaralandığını, ancak sağlık durumlarının ağır olmadığını belirtti.

VALİLİK: YARALILARIN SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Saldırıyla ilgili Adana Valiliğinden de bir açıklama geldi. Açıklamada; “İlimiz Yüreğir ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesinde polis servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 4 vatandaşımız ve 1 polis memurumuz hafif şekilde yaralanmış olup, genel sağlık durumları çok iyidir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

BAŞKAN KARALAR TERÖRÜ LANETLEDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, iktidar ve muhalefet partileri mensubu siyasiler ve şehrin futbol takımları Adanaspor A.Ş. ile Adana Demirspor kulüpleri de, polisler için, geçmiş olsun mesajları yayınladı. Başkan Karalar mesajında, ”Adana Yüreğir İlçemizde, çevik kuvvet polislerini taşıyan servis otobüsünün geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanan polislerimize acil şifalar diliyor, terörün her türlüsünü lanetliyorum. Adana’mıza ve ülkemize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

HDP önüne götürülen anneye taziye evi bile verilmedi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder