25 Eylül 2019 Çarşamba

İyi Parti’den AKP’ye ittifak sinyali

İyi Parti (İP) Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, son dönemde tartışılan AKP-İP yakınlaşmasına ilişkin önemli ipuçları verdi. CHP’nin rehini olmadıklarını belirtti, “Erdoğan gitsin de ne olursa olsun, düşüncesinde değiliz” dedi.

BOLD – Yeni Şafak’tan Mehmet Acet, İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu ile yaptığı telefon görüşmesini köşesine taşıdı. Ağıralioğlu’nun “CHP’nin rehini değiliz, ‘Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun’ düşüncesinde değiliz” dediğini aktardı.

30 Ağustos resepsiyonunda Erdoğan ile Akşener arasındaki yakınlaşma sonrası kulislerde Cumhur İttifakı’nda MHP’nin yerini İP’in alacağı konuşulmaya başladı. Kulislerde Erdoğan’ın 50+1’e ulaşmak için Akşener ile ittifaka gidebileceği söylentileri yayıldı. Akşener, Fatih Altaylı’nın programında bu söylentiyi destekleyen açıklamalarda bulundu.

YÜZDE 51 İÇİN YENİ İTTİFAK ARAYIŞLARI

Mehmet Acet, “Siyasette yüzde 51 için yeni ittifak arayışları” başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünde İP Sözcüsü Ağıralioğlu’nun ifadelerini şu ifadelerle aktardı:

Evvelsi gün İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nu aradım, Durmuş Yılmaz’ın yaptığı gibi “neler oluyor” diye sordum.

Söze “bir senedir benzeri açıklamalarda bulunduğunu” söyleyip, “Seçim meydanlarında “çocukların katillerinin oyuna talip değiliz” dediğini hatırlatarak başladı.

Devamında yine CHP’ye dönük eleştirilerini sıralayarak;

“CHP’nin rehini değiliz”,

“Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun” düşüncesinde değiliz”,

“Toptan kabul, ya da ret cephesi değiliz” gibi cümleler kurdu.

Devamında Ağıralioğlu’na “peki bu yeni durum, CHP ile ittifakı bitireceğiniz, Cumhur ittifakına yöneleceğiniz anlamına mı geliyor” diye sordum.

Sözün burasında, ağızdan çıkanın bağlayıcılığına karşı gösterilen ‘temkin dilini’ karşımda buldum:

“Hanımefendinin (Meral Akşener) duruşu üzerinden yanıt vereyim. Parlamenter sisteme geçiş ya da mevcut sistemde ‘denge/denetleme/frenleme’ mekanizmasını güçlendirecek türden bir çalışma olursa böyle bir yönelim olabilir”

15 Temmuz’a bir karartma daha: Rapor TBMM’de kayboldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder