28 Eylül 2019 Cumartesi

Çok Geç Kalınmadan Tahliye Edilmeli

Sitemizde yüzlerce kez dile getirdiğimiz hasta tutuklular hakkında yasada açık hüküm bulunmasına rağmen gerekli tahliye işlemleri hayata geçirilmiyor. Hasta tutuklu yakınları, amir hüküm bulunmasına rağmen ve doktor raporları ” hapishane şartların da yaşamsal faaliyetlerini gerçekleştiremez denilmesine rağmen dilekçelerine cevap dahi alamıyor.
Son Muayene İçin Tahliye
Gerekli sağlık şartlarına sahip olmayan cezaevi koşullarında kalmak zorunda olan hasta tutuklular gün geçtikçe daha da kötü oluyor ve ölmesine az bir süre kala tahliye ediliyor. Tahliye edilen bu hastalar için artık çok geç kalındığından dolayı kısa bir süre sonra ölüm haberleri geliyor.
Sosyal Medyadan Ölüm Çığlığı
Figen Osma Uşak Cezaevi’nde tutuklu bir troid hastası. Doktorlar ameliyat olmasını ve tedavisinin ev veya hastane ortamında devam etmesi gerektiğini raporla belirtmelerine rağmen tahliyesine izin verilmiyor. Figen Hanım tahliye olamadığı gibi ameliyat sonrası kötü hijyen koşulları olan cezaevinde kalacağı için de ameliyat olamıyor.
Tabutta Tahliye
Figen Osma ve diğer tüm ağır hasta tutuklular tahliye için ölmeyi bekliyor. Çünkü Türkiye hapishanelerinde ölmeden tahliye imkanı bulunmuyor.
https://twitter.com/magduriyettr1/status/1126362834412216321?s=19

 



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/09/28/cok-gec-kalinmadan-tahliye-edilmeli/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder