25 Eylül 2019 Çarşamba

Sağlık çalışanları eylemde: İki talepleri var…

Hükumetin “çılgın projesi” şehir hastaneleri, sağlık çalışanlarını çıldırtmak üzere. Hastanelere ulaşmakta büyük sorun yaşayan çalışanlar eylem yaptı. Sağlıkçıların iki talebi var.

BOLD Sağlık-Sen, Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde yaşanan sorunlara dikkat çekmek için hastane önünde eylem yaptı. Sağlık-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, şehir hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarının birtakım sorunları bulunduğunun altını çizdi.

ÇALIŞANLAR HASTANEYE ULAŞAMIYOR

Ankara Şehir Hastanesinde çalışan 10 bin kişinin iki sorunla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Bolatçı, şunları dile getirdi:

“Bunlar kreş ve servis sorunu. Ankara çok büyük bir kent ve özellikle mesai başlangıcı ve bitiminde şehrin trafik akışında çok ciddi sorunlar yaşanıyor. Yaklaşık 3 saati yollarda geçen arkadaşlarımız var. Üstelik bunu 2-3 araç değiştirerek yapıyorlar. Bu durum, doğal olarak iş performansımızı ve sosyal yaşantımızı olumsuz yönde etkiliyor.”

Bolatçı, şehir hastanesinde pek çok durumun en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü fakat sağlık çalışanlarının ulaşım sorununun hesaba katılmadığını kaydetti.

BEBEKLER İÇİN KREŞ YOK

Sağlık emekçilerinin yaşadığı ikinci sorunun da kreş olduğunu ifade eden Bolatçı, yeni açılan hastanede kreş hizmetinden mahrum olduklarını belirtti. Bolatçı, “Sağlık, 24 saat esaslı verilen temel kamu hizmetidir. Normal mesaide olan veya nöbete kalan pek çok arkadaşımızın aklı çocuğunda kalmaktadır. Çünkü çocuklarımızı bırakabileceğimiz kreş imkânından yoksunuz. Çocuğumuzu teslim ettiğimizde, gözümüz arkada kalmayacak 24 saat esaslı hizmet veren kreşler istiyoruz” dedi.

15 Temmuz’a bir karartma daha: Rapor TBMM’de kayboldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder