27 Eylül 2019 Cuma

Türk Telekom, Nokia yüzünden çökmüş

İstanbul’da yaşanan deprem sonrası Türk Telekom’un altyapısının çökmesine ve firmanın yaklaşık 8 saat boyunca iletişim hizmeti verememesine Nokia’nın neden olduğu aktarıldı.

BOLD – Dün İstanbul’da meydana gelen deprem tüm Türkiye’yi korkuttu. Depremden sonra arama hizmeti veremeyen GSM operatörleri yoğun eleştirilere maruz kaldı. En çok eleştirilen kurum ise hem arama hem de internet altyapısı çöken Türk Telekom oldu.

Deprem sonrasında insanlar, sevdiklerinden haber almak için telefonlarına sarıldı. Milyonlarca arama gerçekleştirilince operatörler de normalde görüntü ve veri akışı yönünde hizmet veren sistemlerini de arama hizmetlerini desteklemek için yönlendirdi.

BTK izin verdi; Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone faturalara zam yaptı

Türk Telekom da benzer optimizasyonları gerçekleştirdi ancak “çekirdek” adı verilen altyapı, yoğunluğu kaldıramadı ve arızalandı. Bir anda oluşan yoğunluk, altyapının kurulmasına teknolojisiyle destek veren Nokia’nın sistemlerinde soruna yol açtı. Bu da İstanbul dışındaki aboneler dahil genel olarak sorun yaşanmasına neden oldu. Habertürk’ün haberine göre Nokia’nın sisteminde oluşan sorun, uzun bir mesaiden sonra normale döndürüldü. Öte yandan, ayrı bir sistemi bulunan 112’nin sorunsuz çalıştığı belirtildi.

GSM operatörleri depremde yine sınıfta kaldı: 20 yılda hiçbir şey değişmemiş

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder