27 Eylül 2019 Cuma

Bu hafta sinemalarda 8 yeni film var

Türkiye’deki sinemalarda bu hafta ikisi yerli sekiz yeni film gösterime giriyor.

BOLD– Natalie Portman’ın bir pop yıldızını canlandırdığı Vox Lux, terör saldırısından kurtulan bir gencin öyküsünün anlatıldığı The Goldfinch’in ve Almanya’nın Oscar adayı olarak belirlenen Systemsprenger(oyunbozan) filmlerinin dikkat çektiği haftada vizyona giren yapımlara yakından bakalım…

VOX LUX

Amerika’da bir lisede yaşanan silahlı saldırıdan sağ kurtulan sağ kurtulan tek kişi olan Celeste isimli genç kız, basının ilgisini ve genç kızın yeteneğini fırsat bilen usta bir menajer sayesinde bir pop yıldızına dönüşür. Celeste’nin 1999’da başlayan öyküsü aynı zamanda 21. yüzyıl pop kültüründeki değişime de ışık tutuyor. Celeste’yi Natalie Portman canlandırırken menajer rolünde Jude Law yer alıyor.

THE GOLDFINCH/ SAKA KUŞU

Bir müze ziyareti sırasında gerçekleşen terör saldırısından sağ kurtulan ama bu sırada annesini kaybeden Theodore Decker hayata tutunmak için yine sanata yönelecektir. Theodore rolünde Ansel Elgort’un yer aldığı filmde, Nicole Kidman, Sarah Paulson, Finn Wolfhard, Jeffrey Wright, Luke Wilson gibi yıldız isimler rol alıyor.

OYUNBOZAN

“Uyumsuz” olarak yaftalanan Benni bizzat ailesi tarafından sosyal hizmetlere teslim edilir. Birçok aile gezen ama hepsinden aynı gerekçeyle uzaklaşan Benni’den sorumlu Micha birlikte doğanın bağrında herkesten uzak üç haftalık bir serüvene çıktıklarında bir küçük çocuk için bir şeyler değişmeye başlar. Çocuk oyuncu Helena Zengel’in performansıyla parladığı filmin Almanya’nın Oscar adayı olduğunu tekrarlayalım.

YETİ EFSANESİ

Evlerinin çatısında bir Yeti ile tanışan genç Yi ve arkadaşları Şangay sokaklarından Himalaya’nın zirvelerine kadar uzanan bir maceraya atılmak zorunda kalır.

VAMPİR İSTİLASI

Tipik vampirlerin dünyanın sonunu getirmesi öyküsünde Jeff Sinasac’ın hem yönetmenliği hem başrolü üstlendiği filmde Elysia White, Adam Cronheim ve Jonathan Robbins de rol alıyor.

FIRINCININ KARISI

Komedi klişelerine sonuna kadar yaslanan filmde Alper Kul ve Büşra Pekin yer alıyor. Tipik bir maço olan kocasının birdenbire huy değiştirmesinden şüphelenen bir eşin kardeşini de yanına alarak bu değişimin izlerini sürmesinin öyküsünü anlatan filmi Murat Onbul yönetiyor.

SİR-AYET 2

Ve her haftanın olmazsa olmazı yerli korku filmi de geldi. Lanetli bir servete konduktan sonra ölen bir adamın mezarını soyan iki arkadaşın başından geçenleri anlatan filmde Üzeyir Ulus, Mehmet Aras, Arzu Suriçi Kireççi oyuncu kadrosunda.

ŞİŞMAN HAREKAT TİMİ

3 Mayıs’taki gösterim tarihi birkaç kez ertelenen film Japon mafyasına karşı savaş açma cür’etini gösteren iki şişman ajanın başına gelenleri anlatan bir komedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder