27 Eylül 2019 Cuma

Manchester United’a gol atan 16’lık Luke’un derdi psikoloji sınavı

İngiltere’de Rochdale forması giyen 16 yaşındaki sağ bek Luke Matheson, Carabao Cup’ta Manchester United’a attığı golle dikkatleri üzerine çekti. Genç oyuncunun derdi ise maçın ertesi günü yapılacak psikoloji sınavıydı.

BOLD – EFL League One’da alt sıraların takımı olan Rochdale, Carabao Cup’ta 1-1 biten normal süre sonrası penaltı atışları sonucunda 5-3 Manchester United’a elendi. Rochdale takımı ve Luke Matheson maçı izleyenlerin takdirini kazandı. Özellikle 16 yaşındaki sağ bek Luke Matheson maç boyunca dünya yıldızlarıyla dolu Manchester United karşısında ayakta kalan isimler arasında yer alırken, 76. dakikada attığı golle skoru 1-1’e getirdi ve maçın penaltılara gitmesini sağladı.

LUKE MATHESON’UN TEK DÜŞÜNCESİ PSİKOLOJİ SINAVI

Peter Thomas’ın rekorunu kırarak Rochdale’de forma giyen en genç oyuncu unvanını da kıran Matheson’u bütün İngiltere konuşurken, maçın bitiş düdüğü sonrasında 16 yaşındaki futbolcunun tek gündemi okuldaki psikoloji sınavıydı. Maçtan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada sınavının maç gününe denk geldiğini söyleyen Matheson, “Sınavım olduğu Bugün okulda olmama gerekiyordu. Psikoloji sınavım olduğu için izin alarak bugün sahaya çıkabildim. Bunun için sabırsızlanıyorum. Bu gece uyuyabileceğimi sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

EĞİTİMİMİ AKSATMAYACAĞIM, FUTBOL GARANTİ DEĞİL

Eğitimini aksatmayacağını söyleyen Matheson, “Rochdale ve okulun beni destekliyor. Okulu seviyorum. Futbol hiçbir şeyin garantisi değil. Ne olacağını asla bilemezsiniz. Dünyanın en iyi futbolcusu olabilirsiniz ama her şey yaşanabilir. Alternatif bir planım olsun istiyorum” şeklinde konuştu.

Futbol sahasındaki yükselen grafiği ile adından söz ettiren genç futbolcunun ders notlarının da bir hayli iyi olduğu öğrenildi. Kariyeri için birçok fedakarlık yaptığını söyleyen Matheson, “Futbol ve eğitimin için birçok şeyi feda ettim. Arkadaşlarımla dışarı çıkmak yerine ekstra çalışmalar yaptım. Ve buna değdi. Rochdale olmasaydı bunların hiçbir olmazdı. Her şey için onlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder