28 Eylül 2019 Cumartesi

Giresun Üniversitesi’nde öğrencisi olmayan 122 bölümde ‘maaş’ skandalı

Sayıştay, 2006 yılında kurulan Giresun Üniversitesi’nin tam 122 bölümünde öğrenci olmadığını tespit etti. Eğitim öğretim faaliyeti olmayan bu bölümlerde görevli 17 akademik ve idari personel maaşlarının tıkır tıkır ödendiği anlaşıldı.

BOLD – Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden 13 yıl önce ayrılarak kurulan Giresun Üniversitesi’nin hesaplarını inceleyen Sayıştay, bir skandalla karşılaştı. Üniversite bünyesinde bulunan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarındaki bazı birimlerde ve bölümlerde öğrenci olmadığını belirledi.

13 fakülte, 3 enstitü, 5 yüksekokul, 1 devlet konservatuarı, 13 meslek yüksekokulu, 19 uygulama ve araştırma merkeziyle ile 17 yerleşkede toplam 32 bin 310 öğrencinin okuduğu Giresun Üniversitesi’nin toplam 122 bölümünün atıl vaziyette olduğu ortaya çıktı.

KURULDUĞU GÜNDEN BERİ BÖYLE

İsmail Akduman’ın Sözcü’de yazdığı habere göre, bu bölüm ve programların tamamına yakınında kurulduğundan itibaren hiçbir eğitim-öğretim faaliyeti olmadığı, sadece birkaç tanesinde en son 2013/2014 eğitim öğretim döneminde öğrenci olduğu anlaşıldı.

Bunun yanı sıra 24 Ekim 2011 tarihinde kurulan Sivil Havacılık Yüksek Okulu, 16 Mayıs 2013 tarihinde kurulan Turizm Fakültesi, 5 Haziran 2015 tarihinde kurulan Denizcilik Fakültesi, 27 Ağustos 2015 tarihinde kurulan Diş Hekimliği Fakültesi, 20 Nisan 2016 tarihinde kurulan Piraziz MYO, 24 Nisan 2017 tarihinde kurulan Bulancak Endüstriyel Sanatlar MYO’ya bugüne kadar hiç öğrenci alınmadığı ve eğitim öğretim faaliyeti olmadığı belirtildi.

YILLARCA MAAŞ ÖDENDİ

Sayıştay raporuna göre hiçbir eğitim öğretim faaliyet olmamasına rağmen 3 profesör, 6 öğretim görevlisi, 6 fakülte ve MYO sekreteri, 1 doçent ve 1 bilgisayar işletmeninden oluşan toplam 17 personele yıllarca maaş ödendiği açıklandı.

Giresunün Üniversitesi rapor ile ilgili verdiği cevapta, atıl olan birimler ile ilgili olarak Yüksek Öğretim Kurumu ile yazışmalar yapıldığı ve devam ettiğini bildirdi. Sayıştay ise cevaba karşılık yaptığı değerlendirmede, “İhtiyaçlar dikkate alınmadan fakülte/bölüm açılması ve cari giderlerinin ödenmeye devam edilmesinin kamu kaynaklarının etkili, ekonomik, verimli kullanılmamasına sebebiyet verdiği değerlendirilmektedir” görüşünde bulundu.

16 yaşındaki çocuğa alkol ve uyuşturucu verip cinsel istismarda bulundular

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder