27 Eylül 2019 Cuma

Deprem konulu on çarpıcı film

Tüm teknolojik gelişmelere rağmen depremler hala en korkulan ve en fazla zarar veren doğal afet olma özelliğini sürdürüyor. Evimiz dünyanın bu korkutucu yüzüne beyaz perde de kayıtsız kalmamış ve deprem konulu birçok film çekilmiştir. Bu filmlerden hikayesi ve anlatımıyla etkili olanlarından bir seçki sunuyoruz. Marmara’nın beşik gibi sallandığı şu günlerde deprem filmi izlemek isterseniz buyurun…

10. THE CORE (2003)

Dünyamızda hayatın devamlılığını sağlayan yer çekirdeğinin dönmesi yavaşlayınca art arda depremler yaşanmaya başlar. Bir grup bilim adamı bu soruna çözüm üretmek için çekirdeğe doğru zorlu bir yolculuğa çıkar.

9.SAN ANDREAS (2015)
8.CRACK IN THE WORLD (1965)

Los Angeles’ta gerçekleşecek bir depremi tam zamanı ve yeriyle tahmin eden bir bilim adamı kimseyi inandıramaz. Depremden sonra ise ailesini kurtarmak için amansız bir mücadeleye başlar.

6.BOLGEN (2015)

Norveç’in en güzel ama en izole fiyortlarından biri olan Geiranger’da yaşanan bir deprem bölgedekibarajın yıkılmasına sebep olunca binlerce insanın zamana karşı bir ölüm kalım mücadelesine başlar.

5.KÜÇÜK KIYAMET (2006)

17 Ağustos Depremi’nden kıl payı kurtulan bir aile güneydeki bir tatil beldesine gider. Bir süre sonra yaşanmaya başlayan gizemli olaylar hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını gösterir. Sürpriz finaliyle dikkat çeken bir film…

4.ZEMLETRYASENIE(2016)

Rus-Ermeni ortak yapımı film 1988’de Ermenistan’ın Spitak kentinde gerçekleşen depremi enkaz altında kurtarılmayı bekleyen insanların gözünden anlatıyor.

3.THE QUAKE (2018)

2015 tarihli Bolgen filminin devamı olan The Quake’te Geiranger’de dalgalarla boğuşan bilim insanı Kristian Eikjord bu sefer başkentte yine bir depremle mücadele etmektedir.

2.THE IMPOSSIBLE (2012)

2004’te Uzakdoğu’da yaşanan deprem ve akabindeki tsunami sırasında Tayland’da tatilde bulunan Amerikalı bir ailenin yaşadıklarını konu edinen The Impossible (Kıyamet Günü) tsunaminin yaşandığı bölgelerde çekilmiş. Filmde bölge insanlarını canlandıran kişilerin de felaketi yaşamış kişiler olmasına dikkat edilmiş.

1. TANG SHAN DA DI ZHEN (2010)

Yaygın olarak After Shock adıyla bilinen film, Çin’in Tangshan bölgesinde gerçekleşen ve 240 bin kişinin ölümüne yol açan büyük depremin ortasında kalan bir aileye odaklanıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder