26 Eylül 2019 Perşembe

7 yıl önce çıkan yasak Erdoğan’ın talimatıyla uygulanmaya başladı: “Demek ki yakında seçim yok”

İçişleri Bakanlığı, 2012 çıkan yasayı Tayyip Erdoğan söyleyince hatırladı. Polis araçta sigara içen sürücülere ceza yağdırdı. Yasağın uygulanma şekline her kesimden tepki geldi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta sonu, yurt dışı ziyareti öncesi yaptığı basın toplantısında, araçta sigara içenlere uygulanacak cezanın sinyalini vermişti. Özel araçta sigara içme yasağı aslında yani değil. Yasak 2012 yılında çıkarılan yasa ile gelmişti. Erdoğan’ın 21 Eylül’deki basın toplantısında konuyu tekrar gündeme taşıyana kadar yasak uygulanmıyordu. İçişleri Bakanlığı, Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın ardından harekete geçti. Trafikte kontrolleri arttıran polis ekipleri araçta sigara içenlere 153 lira para cezası kesti.

ÇEKİN BENİ!

Dumansız araç uygulaması ile özel araçlarında sigara içtikleri için ceza kesilen sürücüler tepkili. Aracında sigara içtiği için para cezası kesileceğini öğrenen bir sürücü, aracına bindikten sonra bir sigara daha yaktı. Basın mensuplarına seslenen sürücü, “Kayıtta mısın? Çekin Beni” diyerek yasağı protesto etti.

HER ŞEY BİR KİŞİNİN DUDAKLARI ARASINDA

Sadece sürücüler değil siyasiler ve iş insanları da uygulamaya tepkili. Yasağını aniden uygulanma şekline tepki gösteren İyi Partili (İP) Ümit Karaca, ”Tayyip Erdoğan, özel araçlarda sigara içmek yasak olmalı dedikten 2 gün sonra Emniyet sigara içenlere ceza yağdırmaya başladı.Ülkede her şey 1 kişinin 2 dudağının ucunda, yarın çıkıp bundan sonra tüm vatandaşlarımız günde 2 saat birdir bir oynayacak dese mecbur herkes oynayacak”

ÖZEL ARABA ÖZEL ALANDIR, KİME NE?

Yasağın çözüm olduğunu düşünmediğini söyleyen, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) eski başkanlarında Ümit Nazlı Boyner de yasağa tepkili. Yasak için özel alan vurgusu yapan Boyner, ”Sigara çok zararlı, ölümcül bir şey de özel arabada içene ceza ne demek? Daha nereye varacak bu iş? Özel araba eşittir özel alan. Kime ne?” ifadelerini kullandı.

POŞET SEÇMENİ SALLADI BU HOPLATIR!

Komedi senaristi Can Yılmaz da sosyal medya hesabından sigara yasağını yorumladı. Yılmaz, sigara yasağı uygulamasının yakında seçim olmadığına işaret olduğunu söyledi. Ayrıca Yılmaz paylaşımında özel araçta sigara yasağını, ”Poşet 25 kuruş” seçmeni hafif bi sallamıştı, “Arabada sigara 155 TL” ise epey hoplatır. 30 bin liralık arabaya 100 bin lira vermiş, 2 liralık benzine 7 lira verip depoyu doldurmuş insan, 4 lira yerine 18 lira verdiği sigarasını keyifle (!) İçebilmeli. Öte yandan bu yasak ve ceza iyi bir haberi müjdeliyor, “Yakınlarda seçim yok” demek ki” sözleriyle eleştirdi.

Erdoğan’ın İngilizcesi yine güldürdü: I speech kürsü!?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder