24 Eylül 2019 Salı

HDP önüne götürülen anneye taziye evi bile verilmedi

Polisi teşviki ile HDP önünde eylem yaparken, ölüm haberini aldığı oğlunu Muş’ta toprağa veren İkram Gürtürk’e taziye evi verilmedi. Aile taziyeleri evde kabul etmek zorunda kaldı.

BOLD – Çocuklarının dağa gönderildiğini iddia eden ve bu durumdan Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) sorumlu tutan kimi ailelerin HDP Diyarbakır İl binası önündeki bekleyişi sürüyor.

EYLEMDE ÖLÜM HABERİNİ ALDI

HDP’nin önündeki oturma eylemine 18 Eylül günü katılan ve Muş’ta 2014 yılında HPG’ye katılan Musa Gürtürk’ün annesi İkram Gürtürk’e, polislerce çocuğunun bir operasyonda yaşamını yitirdiği bilgisi verildi. HPG’li Gürtürk’ün 10 Eylül’de Diyarbakır’ın Dicle ilçesindeki Görese Dağı’na yönelik hava harekatında yaşamını yitirdiğinin belirtilmesi üzerine İkram Gürtürk, buradaki eylemini sonlandırdı.

TAZİYE EVİ VERİLMEDİ

Cenazelerini teslim alan Gürtürk ailesi, Güktürk’ün cenazesini dün gece Muş’un Toprakkale Mahallesi’nde defnetti. Cenazeye sadece yakın akrabalarının katılmasına izin verilirken, aileye taziye evinin verilmediği için taziyenin de evde kurulduğu öğrenildi.

Anne HDP binası önünde eylemdeyken çocuğunun cenazesi morgdaymış

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder