28 Eylül 2019 Cumartesi

Hücrede Yitirilen Masum Hayatlar! Aksaray Da Hayata Veda

Türkiye’de kanun ve hukuk tanımamazlık sıradan bir durum haline geldi. Özellikle 17/25 Aralık tarihi yolsuzluk operasyonları sonrasında başlatılan ve zemini oluşturulan, 15 Temmuz “Kanlı Kumpas” ile de ülkemizde psikolojik ortamı hazırlanan; hukukun, kanunların rafa kaldırıldığı, hukukun masum/muhalif/demokrat vb. kesimleri sindirme/yok etme/susturma amaçlı bir aparat olarak kullanıldığı korkunç bir süreç yaşanmakta.
Kişiye göre hukuk kurallarının uygulandığı “Adliye Sarayları”nda verilen kararlar sonrasında, yüz binlerce insan işinden, evinden, malından, ailesinden, sağlığından ve hatta canından olmuş, olmaya da devam ediyor.
Haksız yere tutuklanan insanlar; yetmezmiş gibi birde hukuksuzca, yasalara aykırı bir şekilde hücrelerde tutulmakta yada kapasitesinin birkaç katı koğuşlarda insanlık dışı bir şekilde aylardır hatta yıllardır savunmasız bir şekilde tutsak edilmekte.
Cezaevleri âdeta “kasten ölüm” yuvalarına dönüştürülmüş durumda. Avukat Murat Korkmaz bu işkence sürecini hayatıyla ödeyen isimlerden biri. Avukat Korkmaz 20 ay kadar kalbinde pil olduğu halde Kırşehir Cezaevi’nde hücrede tutulduğu, kelepçeli vaziyette Ankara’ya ameliyat edilmek üzere götürülüp getirildikten sonra hücrede kalmaya devam ettiği sonra da tahliye edildiği öğrenildi.
Ülkemizi açık cezaevine çeviren muktedirler, içerideki hücreden saldıkları masum insanları, dışarıda da yaşam alanları daraltılmak suretiyle ölüm süreçleri devam ettiriliyor. Bu nedenle Avukat Murat Korkmaz’ın pille çalışan kalbi yaşadığı baskıya daha fazla dayanamayarak hayata, eşi ve iki çocuğuna, sevdiklerine, hesabını Allah’ın adaleti ile sormak üzere geçtiğimiz Mayıs ayında veda etti.
Gerek cezaevinde gerekse, etrafında bu zulümleri yaşatanlar, hem burada hemde ahirette mutlaka hesap vereceklerini unutmamalı.
Korkmaz’a Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyoruz.
https://t.co/qfXdTdWsmG
https://twitter.com/magduriyettr+1/status/1128240538308816898?s=19

 



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/09/28/hucrede-yitirilen-masum-hayatlar-aksaray-da-hayata-veda/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder