26 Eylül 2019 Perşembe

Erdoğan’dan Gül’e destek: “Sen bildiğin yolda yürü”

Pelikan çetesinin, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü hedef alması ile başlayan kavgada, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gül’ün tarafını seçtiği iddia edildi.

BOLD – Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bugünkü yazısında bu konuyu köşesine taşıdı. Dün yaptığı üç görüşmeyi aktaran Zeyrek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adalet Bakanı Gül’e “Sen bildiğin yolda yürü” diyerek destek verdiğini belirtti.

PELİKAN “ERDOĞAN’A RAĞMEN” NE YAPACAK?

Bakan Gül’ün de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği bu destekle beraber “net ve karşı” bir cevap verdiğini ifade eden Zeyrek ve şu soruyu yöneltti: “Merak ettiğim şey şu: Gül ve diğer bazı bakanlara yönelik kampanya Erdoğan’ın bakanlarına verdiği desteğine rağmen sürecek mi? Bekleyip göreceğiz.”

4 BAKANIN GİTMESİNİ İSTİYORLAR

Berat Albayrak’a yakınlığı ile bilinen pelikan çetesi havuz medyası yazarı kalemi ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü hedef almıştı. Kavga Gül’ün ‘maklubeye kaşık sallayanlar’ çıkışı ile sertleşmişti. Pelikan çetesinin Adalet, İçişleri, Sanayi ve Savunma bakanlarının kabine dışında kalması için bazı kesimlerin değişik yollara ve yöntemlere başvurduğu ileri sürülüyor.

BERAT GİDER GÜL VE SOYLU KALIR

Bir süredir kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinede revizyona gideceği konuşuluyor. Olası bir kabine değişikliğinde Erdoğan’ın damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın gideceği, Adalet, İçişleri ve Savunma Bakanlarının da yerini koruyacağı belirtiliyor.

“Tayyip Erdoğan iki cepheli bir savaşın arasında kalabilir”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder