10 Ağustos 2021 Salı

10 günlük orman yangının otellere faturası 100 milyon dolar

Türkiye’nin turizm kentlerinde yaşanan orman yangınlarının 10 günlük faturası 100 milyon doları aştı. AKP Hükumeti’nin yangınlara geç müdahale etmesi sebebiyle korkan, kül ve dumandan rahatsız olan turistler otelleri terk etti. Tatillerini yarıda bırakan turistler sebebiyle otel işletmecileri 100 milyon dolar kaybetti.

BOLD ANALİZ – Türkiye orman yangınlarıyla birçok skandalı beraberinde yaşadı. Vatandaşlar, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 13 uçak ve 3 helikopteri bulunurken, Türkiye’nin yangın söndürme uçağı olmadığını öğrendi. Sadece helikopter ve Rusya’dan kiralanan uçaklarla yangını söndüremeyen AKP’nin imdadına sanatçılar yetişti. Dünyaya yardım çağrısı yapan Şahan Gökbakar, Haluk Levent gibi isimlerin girişimleriyle İspanya’dan yangın söndürme uçakları geldi.

YANGINLAR SÖNDÜRÜLMEYİNCE DÖVİZLER UÇTU GİTTİ

2021 yılındaki 23 milyar dolarlık turizm geliri hedefi de yangınlarla kül olan turizm sektörünün sadece otelleri 10 günde 100 milyon dolar kaybetti. Manavgat ve Bodrum gibi turizm kalbindeki yangınlar söndürülemeyince otellerin zararı katlandı. Geçen yıl Kovid-19 ile boğuşan oteller bu yıl yangın sebebiyle para kazanamadı.

SADECE MANAVGAT’TA 3 MİLYON DOLAR KAYIP

Manavgat ve Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Antalya’da 28 Temmuz’da çıkan ve 10 günde söndürülen orman yangını nedeniyle panik yaşayan, kül ve dumandan rahatsız olan turistlerin tatillerini yarıda kestiğini ve rezervasyonların iptal edildiğini söyledi. Barut, “Bu durum 3 milyon dolarlık kayıp yaşattı bölgemize” dedi.

REZERVASYONLAR İPTAL OLDU

Barut, “Bölgemizde sadece tatilciler açısından kötü geçen bir tatil oldu. İptaller oldu. 14 günlük sürede rezervasyonlarda ciddi yavaşlama oldu. Bu durum 3 milyon dolarlık kayıp yaşattı bölgemize. Ümit ederiz ki yeniden canlanır” dedi.

10 günlük orman yangının otellere faturası 100 milyon dolar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder