12 Ağustos 2021 Perşembe

Saray’ın sözcüleri ‘işsizlik yok’ derken, Batman’da 29 kişilik işçi kadrosuna 9 bin kişi başvurdu

AKP’ye yakın iş adamları örgütlerinin temsilcileri işsizlik oranının sıfıra yakın olduğunu, sanayicinin vasıfsız işçi bile bulamadıklarını öne sürerken, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 24 aylık yemek hizmet alımı kapsamında 2 yıl çalıştırılmak üzere alınacak 29 personel için 9 bin başvuru yapılması dikkat çekti.

BOLD – Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) işsizliğin yüzde 2.5 oranında düşmesini açıklamasının ardından Saray’a yakın işadamı örgütlerden art arda ‘işsizlik yok, eleman bulunamıyor’ açıklamaları geldi. Bu açıklamalar gündemdeyken Batman’dan gelen bir haber, bu açıklamaları yalanladı. Batman’da geçici bir iş için aranan 29 kişilik işçi alımı için 9 bin başvuru yapıldı.

29 KİŞİLİK KADROYA 9 BİN BAŞVURU

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 24 aylık yemek hizmet alımı kapsamında 2 yıl çalıştırılmak üzere 29 personelin alımı için yapılan ilana 9 bine yakın başvuru yapıldı. Yemek hizmet alımında çalıştırılmak üzere 17 garson için 5 bin 702, 3 bulaşıkçı için 1 bin 941, 3 aşçı için 191, 4 aşçı yardımcısı için 545, 1 engelli temizlik görevlisi için 497, 1 engelli bulaşıkçı için 97 kişi başvuruda bulundu. 29 personelin alımı için noter huzurunda kura gerçekleştirildi.

SAHADAKİ RAKAMLAR TÜİK’İ DOĞRULAMIYOR

Sözcü’ye konuşan CHP Batman il Başkanı Hüseyin Yaşar, “29 kişilik bir iş ilanına 9 bine yakın kişinin iş başvuru yapması Batman’daki işsizliğin ne kadar yüksek olduğunu özetliyor. Resmi kayıtlara baktığınızda işsizlik oranı (yüzde) 30,9 gösteriyor ama sahada gözlemlediğinde işsizlik yüzde 50’nin üzerinde. Bu tarz ilanlar verildiğinde Batman’da ciddi anlamda müracaatlar oluyor. TÜİK’in işsizliğin azaldığına yönelik istatistikleri sahadaki durumu doğrulamıyor. Bu kurum nasıl bir çalışma yapıyor bilmiyoruz. Her işsiz de İŞKUR’a gidip müracaat etmiyor. Sahadaki rakamlar TÜİK’in rakamlarını doğrulamıyor” dedi.

MÜSİAD: SANAYİCİ VASIFSIZ İŞÇİ BİLE BULAMIYOR

Batman’daki bu tabloya karşın Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, işsizlik rakamlarında azalma olduğunu belirterek, “Gittiğimiz her yerde sanayicimiz işsizlikten ziyade, bırakın nitelikli insan gücünü, vasıfsız insan bile bulamadıklarından bize şikayet ediyorlar” dedi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yakını Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da TÜİK’in açıkladığı işsizlik oranlarıyla, çalışma hayatındaki gerçeklerin örtüşmediğini öne sürdü. İnşaat, sağlık, tekstil, mobilya gibi sektörlerde eleman bulmakta güçlük yaşandığını belirten Baran, “Türkiye’de işsizlik var, ancak eleman aradığınızda kimse başvurmuyor, başvursa da işi beğenmiyor” dedi. Baran, işsizlik oranının eleman arandığında sıfıra yaklaştığını öne sürdü.

Ankara’dan ürperten görüntüler: Kontrollü iç savaşın provası mı?

Saray’ın sözcüleri ‘işsizlik yok’ derken, Batman’da 29 kişilik işçi kadrosuna 9 bin kişi başvurdu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder