12 Ağustos 2021 Perşembe

“AKP istifa” sloganı atan 18 çiftçiye gözaltı

Elektrikleri kesik olduğu için ürünleri tarlada kuruyan Şanlıurfa’nın Viranşehirli çiftçileri bir süredir traktörleriyle yol kapatma eylemi yapıyordu. Şanlıurfa-Mardin yolunu kapatan ve AKP aleyhine slogan atan çiftçilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

BOLD – Şanlıurfa-Mardin karayolunu, ulaşıma kapatan çiftçiler, elektrik kesintileri nedeniyle sulama yapamadıklarını ve ürünlerinin tarlada kuruduğunu iddia etti. Yolu trafiğe kapan çiftçiler “AKP İstifa” sloganları attı. Çiftçilere jandarma müdahale etti. 18 çiftçi gözaltına alındı.

Çiftçilerin gözaltın alındığını CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından duyurdu.

TERÖRİST MUAMELESİ YAPILAMAZ

Gözaltı kararının siyasi olduğunu vurgulayan Tanal: “Çiftçilerin demokratik protesto hakkını baskılamak, korkutmak, sindirmek amacıyla verilen keyfi bir kararla karşı karşıyayız. Elektrik kesintileri nedeniyle tarladaki ürünleri kuruyan çiftçiler, mağduriyetlerini duyurmak amacıyla, demokratik protesto haklarını kullanarak yolu kapatmışlardır. Burada suç kastı yoktur. Yapılan eylem anayasal bir haktır. toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını düzenleyen Anayasa’nın 34. maddesinde, ‘Herkesin, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahip olduğu’ vurgulanmaktadır. Ayrıca Anayasa’nın 26. maddesinde, ‘Herkesin, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahip olduğu’ kaydedilmektedir” dedi.

“Çiftçi derdini nasıl anlatacak?” diye soran Tanal: “DEDAŞ’ın haksız uygulamalarını nasıl kamuoyuna duyuracak? Demokratik hak arayışındaki Şanlıurfalı çiftçilere gözaltı işleminin uygulanması, anayasaya, uluslararası sözleşmelere, yasalara aykırı olup hukuksuzdur. Bu mağduriyetin sonlandırılması için Şanlıurfalı hemşerilerimin derhal serbest bırakılması gerekir. Demokratik hakkını kullanan Şanlıurfalı çiftçiye terörist muamelesi yapılamaz” ifadelerini kullandı.

Sel felaketinde can kaybı 17’e yükseldi

 

“AKP istifa” sloganı atan 18 çiftçiye gözaltı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder