11 Ağustos 2021 Çarşamba

15 günde 275 yangın çıktı: Sadece biri kontrol altına alınamadı

Türkiye’nin batısı tam 15 gündür yangınlara teslim oldu. 275 yangından 274’ü kontrol altına alındı. Muğla Köyceğiz’deki yangın ise 14 gündür devam ediyor.

BOLD – Türkiye Ege Bölgesi’nde 15 gündür devam eden yangınlarla mücadele sürüyor. Orman Genel Müdürlüğünün açıkladığına göre, 15 günde 275 yangından 274’ü kontrol alındı. Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde ise yangın hala etkisini sürdürüyor.

Muğla’nın Milas ilçesinde 11 gündür devam eden yangın dün nihayet kontrol altına alınabildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “11 gündür devam eden Muğla Milas yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor” sözleriyle duyurdu. Pakdemir saatler sonra Twitter’dan yaptığı açıklamayla Bodrum yangının da kontrol altına alındığını açıkladı. Böylelikle Ege Bölgesi’nde aktif olarak yalnızca Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yangın devam ediyor. Köyceğiz’deki yangın 14 gündür devam ediyor.

Yangın, özellikle Çövmen yaylası ile Çicekbaba arasında kalan hatta etkili oluyor. Bölgede derin vadiler ve sarp yamaçların bulunması, yangına karadan müdahaleyi olumsuz etkiliyor. İlçedeki yangına havadan karadan müdahaleler devam ediyor.

Türkiye’de ‘darbe’ tamtamları çalıyor: Abdulkadir Selvi de kervana katıldı

15 günde 275 yangın çıktı: Sadece biri kontrol altına alınamadı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder