9 Ağustos 2021 Pazartesi

Trollerin Ekşi Sözlük kampanyası savcıyı harekete geçirdi

Ekşi Sözlük’te yer alan bir paylaşım sonrası AKP’li sosyal medya hesapları, sözlüğün kapatılması ve yazarların cezalandırılması talebiyle savcıları göreve çağırdı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekşi Sözlük hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçundan soruşturma başlattığını açıkladı.

BOLD – Optik Başkan adlı Ekşi Sözlük yazarının kullandığı “halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor” başlıklı içerik hakkında soruşturma başlatıldı.

Ekşi Sözlük hakkındaki soruşturmanın, “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik” ve “Suç işlemek için alenen tahrikte bulunmak” suçundan başlatıldığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Başlık ve başlık altında yer alan paylaşımlarda suç ve suç unsuru içeren ifadeler bulunduğu kanaatine varılmış olup şüpheli şahıs/şahıslar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen soruşturma başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu paylaşım sonrası sözlük yazarlarını iç savaş çıkarmak isteyen darbeciler olarak tanımlayan AKP’li trollerle, AKP’lilerin kendilerinden farklı düşünen platformları yok etmek istediğini savunan hesaplar tartıştı. Abdurrahman Uzun’un da aralarında bulunduğu AKP’li sosyal medya kullanıcıları Ekşi Sözlük’ün kapatılması ve yazarların cezalandırılmasını istedi.

AKP’li troller bu sefer de ‘ekşi’cileri darbeci ilan etti

Trollerin Ekşi Sözlük kampanyası savcıyı harekete geçirdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder