12 Ağustos 2021 Perşembe

“Hükumet şu anda seçim startını vermiş görünüyor”

İnci Sözlük ve Uludağ Sözlük’ün sahibi Serkan İnci, Erdoğan’ın sosyal medyaya yönelik açıklamalarının tamamen seçimlere hazırlık olduğunu belirtti. İnci, “Hükümet şu anda seçim startını vermiş görünüyor ve bunun için sosyal medyayı da kontrol etmek istiyorlar. Çok agresif adımlar atacaklardır.” dedi.

BOLD – İnci Sözlük ve Uludağ Sözlük’ün sahibi Serkan İnci, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün gece canlı yayında sosyal medyaya yönelik sarf ettiği sözleri seçime yönelik hazırlık olarak değerlendirdi. AKP yönetiminin, seçim için sosyal medyayı kontrol etmek istediklerini ifade eden İnci, “Çok agresif adımlar atacaklardır” diye konuştu.

Erdoğan, dün Kanal D-CNN Türk canlı yayınında, “Hiçbir dijital mecra, hukuktan azade değildir. Onlar da bedelini ödeyecektir. Takma isimlerin arkasına saklanarak, kişilere hakaret edilmesine, milli ve manevi değerlere küfür edilmesine ayaklanma çağrılarına müsaade etmeyiz. Bu platformda, yalan haber, ırkçılık, terör çağrılarının yatağı olmuş vaziyette. İtibar suikastı ne ararsan bunlarda var. Yalan tezgahı gibi çalışıyorlar. Sosyal medyaya hiç olumlu bakmıyorum. Meclisin açılmasıyla sosyal medyaya yönelik bir çalışma yapılması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya ve ‘Ekşi Sözlük’ gibi platformlarla ilgili yaptığı son açıklamalarını, İnci Sözlük ve Uludağ Sözlük’ün sahibi Serkan İnci Euronews’e değerlendirdi.

“HIZLI ŞEKİLDE YENİ DÜZENLEMELER ÇIKARILACAKTIR”

İnci, “Muhtemelen hızlı şekilde yeni düzenlemeler çıkarılacaktır dediği gibi ve bu nedenle üzücü bir sürecin bizleri beklediğini düşünüyorum. Ne yazık ki Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti hükümeti interneti ve sosyal medyayı anlayamadılar ya da anlamak istemiyorlar. Özellikle basını ele geçirdikten sonra tamamen bir eleştirilmezlik kalkanına alıştıkları için sosyal medya üzerinden gelen eleştirilerden kaçmak için yollar arıyorlar.” dedi.

“HERKES GELİŞMELERİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP EDİYOR”

“Hükümetin ciddi servetler ödediği ve kontrol altına aldığı her medya kuruluşunun kısa süre içerisinde trend özelliğini kaybettiğini ve sıradanlaştığını” ifade eden İnci, bu sebeple muhalif veya iktidar yanlısı herkesin gelişmeleri sosyal medyadan takip ettiğini söyledi.

“Zamanında bize ‘internette çok zamanını harcama’ diyen anne babalarımız şimdi bizden daha fazla sosyal medya platformlarını takip ediyor” diyen İnci, bunun hükümetin kontrolünde olmayan bir alan olmasının iktidarı çok kızdırdığını belirtiyor.

“ÇOK AGRESİF ADIMLAR ATACAKLARDIR”

Erdoğan’ın verdiği yeni düzenleme sinyalinin seçimlerle doğrudan ilgisi olduğunu düşünen İnci, hükumetin bu anlamda kesinlikle gelecek seçimlere hazırlandığını kaydetti.

İnci sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hükumet şu anda seçim startını vermiş görünüyor ve bunun için sosyal medyayı da kontrol etmek istiyorlar. Çok agresif adımlar atacaklardır. Allah Türkiye’nin yardımcısı olsun şimdiden. Sosyal medya bilgiye ulaşabileceğimiz son araç. Bunu kötü kullananlar üzerinden bunun faydalarından yararlanmayı bırakamayız.”

Altındağ, OHAL için yol mu?

“Hükumet şu anda seçim startını vermiş görünüyor” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder