9 Ağustos 2021 Pazartesi

Aşı karşıtı komplo teorisyeni profesör ortalığı karıştırdı

Ayetleri referans göstererek aşı karşıtlığı yapan göğüs hastalıkları uzmanı Prof Dr Serhat Fındık, kendisi için kaza, intihar, kalp krizine bağlı ölüm haberlerine inanmaları konusunda takipçilerini uyardı. Sosyal medyada gündem olan Fındık hakkında geçen ay Fatih Altaylı’nın yaptığı uyarılar ortaya çıktı.

BOLD – Dünya genelinde 3 milyar doza yaklaşan Kovid-19 aşılamaları Türkiye genelinde de 40 milyon dozu geçti. Aşılama son hız devam ederken doktorlar arasındaki aşı tartışması daha da alevleniyor.

Uzmanlar, ‘Aşı karşıtıyım’, ‘Aşı karşıtı değilim’ ve ‘Aşı karşıtı değilim ama aşı olmayacağım’ diyenler olarak 3’e ayrılmış durumda.

Aşı karşıtları hem meslektaşlarından hem de milyonlarca insandan tepki almalarına rağmen geri adım atmıyor. Aşı karşıtları ‘popülerlik’ uğruna halk sağlığı ile oynamakla da suçlanıyor.

Son olarak Prof Dr Serhat Fındık’ın çıkışı kavgayı Türkiye’de bir başka boyuta taşıdı. Sosyal medyadan takipçilerine seslenen Fındık, “Başıma bir şey gelirse (kaza, intihar, kalp krizi vb bağlı ölüm) lütfen itibar etmeyiniz” ifadelerin kullandı.

Fındık’ın paylaşımına sosyal medyada büyük destek geldi. Ünlü bir çok ismin yanında ilahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan da Fındık’a destek verenlerin arasında yer aldı.

Aşı karşıtı Fındık’a silahlı koruma sağlamak isteyenler bile çıktı.

ALTAYLI’NIN GEÇEN AYKİ YAZISI

Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın da 27 Temmuz’da köşesinden Serhat Fındık gerçeğine dikkat çektiği ortaya çıktı.

Serhat Fındık’ı ilk kez bir televizyon programında izlediğini belirten yazar Fatih Altaylı, “Araştırmacının ve adının başında bir de profesör unvanı olan iki konuğun söyledikleri akıl alır gibi değil. Korona için aşı diye yapılan şeyler aşı değil, bu kadar kısa sürede aşı üretmek mümkün değil, zaten böyle bir hastalık da yok, bunların hepsi yalan, teşhis metotları yalan gibi bir sürü birbiriyle çelişen, tutarsız görüşü peş peşe sıralıyorlar” ifadelerini kullandı.

PARA GÖTÜRMEYE ÇALIŞAN ŞARLATAN

Fındık’ın hastalığın olmadığına insanlar ikna edilmeye çalıştığını anlatan Altaylı: ” Böylesine sorumsuzca edilen cümlelerin, iddiaların bir karşılığı, bir yaptırımı olmayacak mı! Hekimlik kisvesine arkasına sığınarak insanları ölümle sonuçlanabilecek bir maceraya teşvik etmenin bir bedeli yok mu! Eğer bir liralık adamlığınız var ise, inanmadığınız pandemi süresince bir hastanenin Kovid servisinde maske takmaksızın gönüllü olarak çalışırsınız. Bunu yaparsanız size haklı olmasanız bile saygı duyarım. Ama bunu yapmazsanız benim gözümde bir “şarlatan” olursunuz. Bu yolla ünlü olup, para götürmeye çalışan pek çok şarlatandan biri” dedi.

https://boldmedya.com/2021/08/09/eski-bakan-ertugrul-gunay-yargi-hic-bir-donem-bu-kadar-siyasetin-kilici-haline-gelmedi/

Aşı karşıtı komplo teorisyeni profesör ortalığı karıştırdı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder