11 Ağustos 2021 Çarşamba

‘Reis sevdalısı’ Aliye Uzun’un arşivi: Kuzu ve Zindaşti’yle kirli ilişkiler

Tayyip Erdoğan’a yakın bir isim olan Aliye Uzun’un geçen yıl ölen AKP’li Burhan Kuzu ve uyuşturucu kaçakçısı Naci Zindaşti ile kurduğu kirli ilişkiler ortaya çıktı. Kuzu’yla ilişkisi olduğu iddia edilen, Zindaşti’ye kadın temin ettiği öne sürülen Uzun’un, kendini savunmak için Türk bayrağıyla “Sevgili gençler, ben Reis sevdalısı bir insanım” demesi dikkat çekti.

BOLD ANALİZ – Aliye Uzun, sitesinde kendisini şöyle anlatıyor: “1979 yılında Ankara’da doğdum. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Teknolojileri bölümünden Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisi olarak mezun oldum.”

ERDOĞAN GEZİLERİNDE YANINDAN AYIRMADI

Böyle bir özgeçmiş ile AKP’nin Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcılığına kadar yükselen Aliye Uzun’un, Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’la fotoğrafları var. Aliye’s ve Business Woman adlı dergiler dışında ne tür bir ticaret yaptığı bilinmeyen Uzun, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Latin Amerika, Afrika ülkelerinin yanı sıra birçok yurtdışı seyahatlerine de katılmış. Uzun, bununla ilgili dün yayınladığı videoda şunları söyledi: “Diyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan’la gezilere gitti, yakın görünmeye çalıştı, bir sürü fotoğraflar videolar paylaştı, evet ben Cumhurbaşkanı’yla DEİK gezilerine katıldım. DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) var, buraya iş adamlarını, iş kadınlarını kayıt oluyor. Ve bu gezilere sizi dahil ediyor. Bu gezilere gitmemizdeki amaç ihracatımızı artırmak.”

AHMET HAKAN KAHRAMAN DİYE ÖVDÜ

Uzun, Mecidiyeköy’deki Trump Towers’a AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterini astıran Uzun’la ilgili Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da ‘kahraman’ başlığıyla yazı yazarak övdüğü bir isim.

ERDOĞAN’IN POSTERİNİ ASTIRDI

İlginç şekilde Erdoğan’ın yurtdışı gezilerine katılan, Trump Towers’e Erdoğan’ın dev posterini astıran, AKP’li isimlerle fotoğrafları bulunan Aliye Uzun’un adı 1 Kasım 2020’de vefat eden AKP’nin kurucularından, 3 dönem milletvekilliği ve Cumhurbaşkanı Fahri Danışmanlığı yapan Burhan Kuzu ile Naci Zindaşti arasındaki ilişkinin ortaya çıkmasıyla gündeme geldi. Uyuşturucu kaçakçılığı ve cinayete azmettirme suçlarından tutuklu yargılanan Naci Şerifi Zindaşti’nin bizzat Burhan Kuzu’nun hakim ve savcılara baskı yapmasıyla 2018’de tahliye edildiği ortaya çıktı. Zindaşti Türkiye’den kaçarken Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek 4 Mart 2019’da Burhan Kuzu ile Zindaşti’nin yemek yediğini gösteren fotoğrafını yayınladı. Yemek masasında Zindaşti ile Burhan Kuzu’nun yanı sıra Aliye Uzun da (en sağda) bulunuyordu.

KİRLİ İLİŞKİLER ORTAYA SAÇILDI

6 Nisan 2018’de Büyükçekmece’deki evine yapılan baskınla gözaltına alınan Zindaşti, ifadesinde Aliye Uzun’un arkadaşlarına ve kendisine kadın ayarladığını söyledi. Zindaşti, polise verdiği ifadesinde Aliye Uzun’un kendisine, “AK Parti Beşiktaş Kadın kollarında görevliyim, benim AK Parti’de çevrem var” dediğini aktardı. 6 Nisan 2018’de düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Naci Şerifi Zindaşti’nin cep telefonunun imajının incelenmesi sonucunda telefonda kayıtlı yatak odası görüntüleri bulundu. Cumhuriyet’in haberine göre bu görüntülerin Burhan Kuzu ve AKP Beşiktaş ilçe örgütü üyesi Aliye Uzun’a ait olduğunu belirleyen polis konuyla ilgili Zindaşti’nin ifadesini aldı. Zorlu Center’daki dairesinde Aliye Uzun ile nasıl tanıştığını anlatan Zindaşti ise, misafirleriyle âlem yaparken kendisine hayat kadını bir kişiyi aradığını ancak bu kişinin İstanbul’da olmadığı için kendisini Aliye Uzun’a yönlendirdiğini söyledi. Zindaşti ifadesinde, “Aliye’yi aradım. 6-7 kız için kız başına 500 Euro’dan anlaştık. Aliye kızlarla birlikte daireme geldi. Misafirler Aliye’nin getirdiği kızları seçip odalarına geçti. Ben Aliye ile birlikte oldum” iddiasında bulundu. Zindaşti, Aliye Uzun’un daha sonra da kendisini Türk vatandaşlığı için Burhan Kuzu ile tanıştırdığını belirtti.

TÜRK BAYRAĞI, AKP KUPASIYLA GÖRÜNTÜ VERDİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışı gezilerinden eksik etmediği, Burhan Kuzu’yla çok yakın olan ve uyuşturucu baronuna kadın ayarlamakla suçlanan Aliye Uzun da, Türk bayrağı ve AKP baskısı kupası eşliğinde “Sevgili gençler ben reis sevdalısı bir insanım. Yıllarca da AK Parti teşkilatında çalışmış bir insanım. Bundan da gurur duyuyorum” diyerek kendisini savunuyor.

Burhan Kuzu Mevlana gibi adamdı

‘Reis sevdalısı’ Aliye Uzun’un arşivi: Kuzu ve Zindaşti’yle kirli ilişkiler yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder