12 Ağustos 2021 Perşembe

Sel felaketinde can kaybı 11’e yükseldi

Batı Karadeniz illerinde etkili olan şiddetli yağış sonucu meydana gelen sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükseldi. AFAD’dan yapılan açıklamada, Kastamonu’da 10, Sinop’ta 1 vatandaşın yaşamını yitirdiği, Bartın’da da bir kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

BOLD – Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) Batı Karadeniz illerinde etkili olan yağış sonrası oluşan selde can kaybının 11’e yükseldiğini duyurdu. Yağışların devam ettiği Samsun, Amasya, Çorum, Çankırı, Karabük, Giresun, Ordu, Tokat, Bolu, Düzce ve Zonguldak valiliklerinin teyakkuza geçtiği açıklandı. İllere maddi yardımlarda gönderilmeye başlandı. Kastamonu’ya 5 milyon TL, Sinop’a 3 milyon TL ve Bartın’a 2 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildiği bildirildi.

Sel felaketi sonrası devam eden tehdit yüzünden tahliyelere de hız verildi. Bartın’ın Ulus ilçesinde sel afeti sonrası 323 afetzedenin güvenli bölgelere tahliye edildiği, Kastamonu’da da toplamda 682 kişinin tahliye edildiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığından tahliyelere ilişkin yapılan açıklamada, “Bartın’da 318 kişi, Kastamonu’da 210 kişi, Sinop’ta 106 kişi helikopterler ve araçlar ile tahliye edildi” denildi.

ELEKTİRİK VERİLEMİYOR

Selden etkilenen birçok bölgeye elektrik verilemezken ulaşım da güçlükle sağlanıyor. Bartın genelinde 3 köye, Kastamonu genelinde 233 köye ve Sinop’ta 88 köye elektrik verilemediği belirtildi. Kastamonu’ya Samsun AFAD’dan 1 mobil enerji aracı sevk edildiği, Sinop’taki çalışmalarda kullanılmak üzere Samsun’dan da jeneratör sevk edildiği ifade edildi. Kastamonu Bozkurt ilçesinde 3 adet jeneratörün sahada aktif durumda olduğu kaydedilirken Sinop merkezde 37 adet jeneratör hazırlandığı ve 9’unun Ayancık ilçesine ulaştırıldığı bildirildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ VAR

AFAD, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Cuma sabah saatlerinden itibaren Giresun, Trabzon ve Rize ile Artvin’in kıyı ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiği uyarısında bulunarak vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağırdı.

Faiz indirmek için geldi ancak 5. kez faize dokunamadı

Sel felaketinde can kaybı 11’e yükseldi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder