9 Ağustos 2021 Pazartesi

AKP’li troller bu sefer de ‘ekşi’cileri darbeci ilan etti

Ekşi Sözlük’te yer alan bir başlık yüzünden sözlük yazarlarını darbeci olmak ve iç savaş çığırtkanlığı yapmakla suçlayan AKP’li sosyal medya hesapları savcıları da göreve çağırdı.

BOLD – Güncel siyasi konularda fikir beyan eden emekli askerler, soğancılar ve yüksek kur yüzünden raftaki ürünlere fiyat güncellemesi yapan marketçileri daha önce darbeci ilan eden AKP’ye yakın sosyal medya hesaplarının yeni hedefi Ekşi Sözlük.

Ekşi Sözlük yazarlarının darbeci ilan edilmesinin nedeni sözlükte açılan bir başlık. Optik Başkan kullanıcı adlı sözlük yazarı, Türkiye’de adalet, hukuk, güven olmadığı için açlık, intihar ve tecavüzlerin arttığını belirterek ‘Bir halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor?’ diye sordu.

Bu ifadeler sosyal medyada gündem oldu. Sözlük yazarlarını iç savaş çıkarmak isteyen darbeciler olarak tanımlayan AKP’li trollerle, AKP’lilerin kendilerinden farklı düşünen platformları yok etmek istediğini savunan hesaplar tartıştı.

NE DOKUNULMAZLIĞI VAR

Ekşi sözlük yazarlarını korkaklıkla suçlayan AKP’li Abdurrahman Uzun adlı sosyal medya kullanıcısı, “Klavye delikanlıları bu sefer de halka ayaklanma çağrısı yapmış. Soruyoruz; Anayasal suç işleyen Ekşi Sözlük’ün ne dokunulmazlığı var?” diyerek sözlük yazarlarını hedef gösterdi.

AKP’li sosyal medya kullanıcıları ayrıca, sözlük yazarlarını Türkiye’yi İsrail’in bir eyaleti gibi göstermekle de suçladı.

AKP’li bir başka sosyal medya kullanıcısı Zeki Bahçe de savcıları göreve çağırdı: ” Ekşi Sözlük’te bir ayaklanma çağrısı daha. Anayasamızda bunun karşılığı çok açık belli: 5237 sayılı TCK’nın 216. maddesi, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu.”

DARBE EKŞİ’DE PLANLANIR

Ekşi Sözlük destekçilerinden ise ilginç paylaşımlar geldi. AKP’nin oy kaybetmesiyle darbe haberlerinin arttığını belirten Semih adlı kullanıcı ise, “Oy kaybedince gelen darbe olacak haberleri… Aynen kanka darbe ekşi sözlük üzerinden planlanır” dedi.

Ekşi Sözlük kullanıcılarının başlıkları şikayet etme hakkının bulunduğunu söyleyen Mehmet Giritli adlı kullanıcı da, “Dertleri başka. Kendileri gibi düşünmeyen her platform kökten yok olsun istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Aşı karşıtı komplo teorisyeni profesör ortalığı karıştırdı

AKP’li troller bu sefer de ‘ekşi’cileri darbeci ilan etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder