12 Ağustos 2021 Perşembe

Altındağ, OHAL için yol mu?

Suriyelilerin ev ve iş yerlerinin yağmalandığı Ankara Altındağ’daki olaylar büyüyor. Ankara gazetecileri, sığınmacılara yönelik şiddetin artacağı uyarısı yaparken AKP Hükumetinden herhangi bir adım gelmiyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Altındağ olaylarını bahane ederek sosyal medyayı kısıtlayacağı ve Olağanüstü Hal ilan edeceği konuşuluyor.

BOLD – ABC gazetesi için Suriyelilere dönük saldırıları analiz eden gazeteci Serkut Bozkurt, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a bağlı olan Anadolu Ajansı’nın Altındağ ile ilgili haberlerini paylaştı. AA’nın haberine göre Ankara’nın Altındağ ilçesinde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada yaralanan 2 kişiden 1’i öldü, gözaltına alınan iki zanlı sevk edildikleri mahkemede tutuklandı. Battalgazi Mahallesi’ndeki bir parkta iki grup arasında çıkan kavgada bıçakla ağır yaralanan Emirhan Yalçın (18) kaldırıldığı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurtarılamadı. Kavgaya ilişkin gözaltına alınan yabancı uyruklu (Suriyeli) Y.A. ile A.M.A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren zanlılar, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklandı.

CENAZEYE ‘DEVLET’ KATILDI

Cenaze namazına Yalçın’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Ankara Valisi Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SURİYELİLER HEDEF HALİNE GELDİ

Bozkurt, 18 yaşındaki Emirhan Yalçın’ın iki Suriyeli tarafından öldürülmesinden sonra Altındağ’da yaşayan Suriyeliler’in hedef haline geldiğine dikkat çekerek,
“Son 48 saatte Altındağ’da yaşayan Suriyeliler evlerinden çıkamadı. Bazıları ilçeyi terk etmek zorunda kaldı. İlçedeki görüntüler haber kanallarında ve iktidara yakın medyada yer almadı.” değerlendirmesi yaptı.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNDE ALTINDAĞ VAR

Bozkurt’a göre sosyal medyanın gündeminde Altındağ birinci sırada yer aldı. Altındağ’daki şiddet görüntüleri, polisin olayları seyretmesi, görüntülerle paylaşıldı. Ankaralı gazetecilerin bas bas olaylar büyüyor diye paylaşımda bulunduğunu hatırlatan Bozkurt, “Bu ses, internet siteleri ve sosyal medya platformlarında sıkışıp kaldı. Belli ki karartma başlamıştı. İlgili ve yetkili kişilere Altındağ’daki karartma neden diye sorduğumuzda ‘kulis bilgi’ye ulaştık.” dedi.

OLAYLAR BAHANE EDİLECEK

Bozkurt, yazısını şu ifadelerle sonlandırdı: “Soru: Devlet, İktidar Partisi neden Altındağ’daki olayları görmüyor? Olaylar böyle devam eder ve büyürse katliam yaşanacak. Yanıt: İktidar Altındağ’a önemli görmez olur mu? Cenaze törenine katılanlara bakın. Altındağ pilot bölge gibi. Memlekette yaşanan yabancı düşmanlığına karşı öfke büyüyor.
Muhalefet de sağ olsun bu ateşe körükle destek veriyor. Allah korusun olası bir olay burada başlarsa Olağan Üstü Hal’in (OHAL) ilan edilmesi için bundan etkili yol olmaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu akşam Kanal D yayınındaki “Sosyal medya hukuktan azade değil”  sözü de bununla bağlantılı çıkarsa şaşırmayın. Bir taşla iki kuş.
Hem OHAL, hem de sosyal medyada yabancı düşmanlığı yapılıyor denilerek cezalar gelebilir.”

Ankara’dan ürperten görüntüler: Kontrollü iç savaşın provası mı?

Altındağ, OHAL için yol mu? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder