12 Ağustos 2021 Perşembe

260 milyon euroluk mal gitti, kavga patladı

Brezilya polisi, Ağustos ayı başında Sao Paulo kentindeki Leite Lopes Havaalanı’nda bir Türk jetine operasyon yaptı. Operasyonda 25 bavula gizlenmiş 1,3 ton kokain ele geçirildi. Uçaktaki bir İspanyol yolcu ile Türk mürettebat tutuklandı. Gazeteci Cevheri Güven, operasyonun büyüklüğünü ve bilinmeyen yönlerini anlattı. İşte mafyaya 260 milyon euroya mal olan operasyonun detayları… 

BOLD – Gazeteci Cevheri Güven, bir zamanlar cumhurbaşkanlarını, başbakanları taşıyan, yok fiyatına satıldıktan sonra skandallarla anılmaya başlayan uçak ve bu uçakta ele geçirilen 1.3 tonluk kokainle ilgili bilinmeyen yönleri Youtube  kanalında anlattı.

Affan Holding’e satıldıktan sonra uluslararası piyasada kirli işlerin içine sokulan uçağın yeraltı dünyası için affedilmeyecek büyüklükte bir kayba neden olduğuna dikkat çeken Güven, bunun mafya içerisinde kavgayı patlattığının altını çizdi. Brezilya polisi ve Belçika polisinin olayın izini sürdüğünü, operasyonlar yaptığını vurgulayan Güven, Türkiye’de ise hiçbir hareketliliğin olmamasına dikkat çekti. “Uçağın sahibi Affan Holding’i kim koruyor?” diyen Güven, iç içe geçmiş polis-mafya ilişkileri ışığında 260 milyon dolarlık kayıp ve sonrasını yorumladı.

 

AKP’lilerin kirli ilişkilerindeki kilit isim Aliye Uzun, Twitter hesabını kapattı

260 milyon euroluk mal gitti, kavga patladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder