13 Ağustos 2021 Cuma

RTÜK yangın cezalarının ardından sel cezalarının sinyalini verdi

Muhalif kanallara yangın yayınları nedeniyle cezalar yağdıran RTÜK, sel yayınları konusunda da kanalları uyardı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yaptığı paylaşımda orman yangınlarında olduğu gibi afet bölgesinden yayın yapan tüm kuruluşları basın etik değerleri çerçevesinde hareket etmeye davet ederek dezenformasyondan kaçınmalarını istedi. 

BOLD – Orman yangınlarıyla ilgili yapılan haberler konusunda medya kuruluşlarını ‘daha temkinli’ olmaları için uyaran, sonra da TV kanallarına ceza yağdıran RTÜK’ten sel felaketi sonrası da bir açıklama geldi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sel haberleri konusunda medya kuruluşlarına “rica”da bulundu.

TIPKI ORMAN YANGINLARINDA OLDUĞU GİBİ

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Devletimiz bölgedeki tüm yaraların sarılması için teyakkuza geçerek tüm birimleriyle seferber oldu. Tıpkı orman yangınlarında olduğu gibi afet bölgesinden yayın yapan tüm kuruluşlarımıza basın etik değerleri çerçevesinde hareket etmeye davet ediyor, değerli medya kuruluşlarından doğru haber vermelerini ve dezenformasyondan kaçınmalarını rica ediyoruz” dedi.

TV’LERİ TEHDİT ETTİ İDDİASI

RTÜK üyesi CHP’li İlhan Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ‘özel hat’ üzerinden televizyon yöneticilerine “yangınları göstermeyin yoksa size en ağır cezayı veririm” mesajıyla tehdit ettiğini öne sürdü. Taşcı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Türkiye yangın yerine dönmüş, ciğerlerimiz yanarken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin “özel hat” üzerinden televizyon yöneticilerini tehdit etti!!! Şahin gönderdiği mesajda televizyon yöneticilerine “yangınları göstermeyin yoksa size en ağır cezayı veririm” diye tehdit savuruyor.”

YANGIN HABERLERİ YAPANLARA CEZA YAĞDI

RTÜK, orman yangınlarıyla ilgili yayınları nedeniyle 6 kanala, toplam 17 dosyadan oy çokluğuyla ceza verdi. Radyo Televizyon Üst kurulu (RTÜK) Üyesi Okan Konuralp, RTÜK üyesi İlhan Taşçı’nın alınmadığı toplantıda yandaş olmayan kanallara yağdırdığı cezaları açıkladı. FOX, Habertürk gibi televizyon kanallarına verilen cezalara değinen Konuralp, “Muhabirinin ‘O kadar hızlı geliyor ki alevler, kabus gibi…’ ifadesini de kullandığı canlı yayını nedeniyle FOX TV’ye para cezası verdi” dedi. Fatih Altaylı’nın sözleri nedeniyle Habertürk televizyonuna da ceza verildiğini belirten Okan Konuralp, “RTÜK, Fatih Altaylı’nın aşı karşıtlığını hiçbir bilimsel veriye dayanmaksızın sürdürenlere yönelik tepkisi nedeniyle Habertürk’ü de cezalandırdı. Aşı karşıtları eminim “RTÜK’ün bu akıl/ bilim dışı desteğini” unutmayacaktır! ” mesajını paylaştı.

 

Peker’den “birçok zalim için o yıkımın geleceğine artık tüm kalbimle inanıyorum” paylaşımı

RTÜK yangın cezalarının ardından sel cezalarının sinyalini verdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder