14 Ağustos 2021 Cumartesi

Tutuklu kanser hastası Yusuf Özmen dün sabah acile kaldırıldı

Altı aydır Erzurum’da tutuklu bulunan Yusuf Özmen, dün sabah karantina hücresinde rahatsızlanınca acile kaldırıldı. 4. evre kanserle mücadele eden Özmen’e doktor anjiyo olması gerektiğini söyledi.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL 

5 Mart 2021’den bu yana Erzurum H Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde kalan 4. evre yumurtalık kanseri Yusuf Özmen dün sabah kalp çarpıntısı şikayetiyle acile kaldırıldı. Doktor Özmen’e anjiyo olması gerektiğini söyledi. Testler yapıldıktan sonra tekrar cezaevine götürülen Özmen şu anda karantina hücresinde tek başına kalıyor. Anjiyonun ise ne zaman yapılacağı henüz belli değil.

Tümör akciğerine ve AORT damarının etrafına kadar sıçrayan Özmen, daha önce de cezaevinde kalmış ve bu süre içinde hastalığı 4. evreye kadar gelmişti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne cezaevinden kendisi başvuran Özmen’den AİHM’in kanser raporlarını tekrar istediği de öğrenildi.

Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olan Yusuf Özmen’e Erzurum Atatürk Üniversitesi Yakutiye-Aziziye Araştırma Hastanesi Şubat 2021’de yüzde 80 engelli raporu vermişti.

Haberin ayrıntıları hazırlanıyor.

4. evre kanser hastası Yusuf Özmen’i ikinci kez tutukladılar

Tutuklu kanser hastası Yusuf Özmen dün sabah acile kaldırıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder