11 Ağustos 2021 Çarşamba

Türk-Amerikan ortaklığına petrol arama izni yok

Türk ve Amerikan şirketlerinin kurduğu ortaklığa Siirt, Şırnak ve Mardin’de petrol arama izni verilmedi. Firmaların Siirt’te iki, Siirt, Şırnak ve Mardin’de iki olmak üzere toplam 4 ruhsat başvurusu Enerji Bakanlığı tarafından reddedildi.

BOLD – Resmi Gazetede yayımlanan karara göre Derkim Poliüretan San. ve Tic. A.Ş  ile Aladdin Middle East Ltd UKOG Turkey Ltd. ortaklığının ayrı ayrı yaptıkları petrol arama izni başvuruları kabul edilmedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Petrol Hakkına Müteallik kararı Resmi Gazete’nin çeşitli ilanlar bölümünde yer aldı. Kararda, “Derkim Poliüretan San. ve Tic. A.Ş.’nin Siirt ilinde 15.301 hektarlık M47-b3 paftası için ve  Siirt, Şırnak ve Mardin illerinde 30.650 hektarlık M47-c1, c2 paftası için petrol arama ruhsatı verilmesine ilişkin müracaatı incelenmiş; 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 7 ve Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 9 ve 10 uncu maddeleri gereğince talebin reddine karar verilmiştir.” Denildi.

AMERİKAN ORTAKLI ŞİRKETE DE İZİN YOK

ABD ortaklı şirkete de izin verilmediği şu kararla duyuruldu: “Aladdin Middle East Ltd. (%50) – UKOG Turkey Ltd. (%50) Şirketlerinin Siirt ilinde 15.301 hektarlık M47-b3 paftası için Siirt, Şırnak ve Mardin illerinde 30.650 hektarlık M47-c1, c2 paftası için müşterek petrol arama ruhsatı verilmesine ilişkin müracaatı incelenmiş; 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 7 ve Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 9 ve 10 uncu maddeleri gereğince talebin reddine karar verilmiştir.”

TÜRKİYE PETROLLERİNE 1 AY ÖNCE İZİN ÇIKMIŞTI

31 Temmuz 2021 tarihinde ise Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) Siirt’te 15 bin 326 hektar yüz ölçümüne sahip sahada 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı. Kararın ardından TPAO’nun Siirt’te petrol arayacağı belirtildi.

Türkiye’de ‘darbe’ tamtamları çalıyor: Abdulkadir Selvi de kervana katıldı

Türk-Amerikan ortaklığına petrol arama izni yok yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder