11 Ağustos 2021 Çarşamba

Erdoğan canlı yayında dolara yeni bir rekor kırdırmaya hazırlanıyor

Çıktığı canlı yayınlarda ekonomi üzerine yaptığı açıklamalar nedeniyle döviz kurlarının yükselmesine neden olan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu akşam Kanal D ve CNN TÜRK ortak yayınına konuk oluyor. Geçen haftaki canlı yayında yaptığı açıklamalarla doları 30 kuruş yükselten Erdoğan, 2 Haziran’da yaptığı açıklama ile de doların 8.81 ile tüm zamanların rekorunu kırmasına yol açmıştı.

BOLD ANALİZ – Çıktığı televizyon yayınlarında yaptığı açıklamalarla dolar kurunun yükselmesine yol açan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yarın açıklanacak faiz kararı öncesi bu akşam Kanal D ve CNN TÜRK ortak yayınına konuk olacak. Erdoğan’ın geçen haftaki canlı yayın konuşması sonrası dolar kuru 30 kuruş birden artmıştı.

HER KONUŞMASI SONRASI DOLAR YÜKSELİYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını yarın saat 14.00’te açıklayacak. Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu akşam Kanal D ve CNN TÜRK ortak yayınına konuk olacak. Saat 21.00’de başlayacak programda Erdoğan’ın dış siyaset ve iç politika başta olmak üzere ekonomi üzerine de açıklamalarda bulunması bekleniyor. Her canlı ayın sonrası doların yükselmesi nedeniyle Erdoğan’ın canlı yayına çıkması piyasaları tedirgin etti.

“FAİZ ORANLARINDA DÜŞÜŞE GEÇİYORUZ”

Geçen hafta katıldığı A Haber-ATV-A Para-ANews ortak yayınında, yaptığı açıklamalar nedeniyle 8.29’a kadar gerileyen dolar kuru 8.60 bandına kadar yükseldi. Erdoğan bu canlı yayında “Enflasyon noktasında da Ağustos’u geride bıraktığımızda düşüşü göreceğiz. Şu anda bulunduğumuzun çok çok altında olur. Bunu da özellikle buradan sinyalini belli bir yerlere vermiş oluyorum. Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil zira faiz oranlarında düşüşe geçiyoruz. Yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır. Artık biz düşük enflasyona inşallah geçeceğiz” demişti.

HAZİRAN AYI KONUŞMASI REKOR KIRDIRDI

Erdoğan, 1 Haziran 2021 tarihli TRT canlı yayınında da yaptığı konuşma ile doların 8.81 ile tüm zamanların rekorunu kırmasına yol açmıştı. Erdoğan TRT canlı yayında “Yani bu konuda ben yine aynı iddianın peşindeyim. Hatta bugün de Merkez Bankası başkanımızla görüştüm. Yani bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart; onun için de yani temmuz-ağustos, buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın” dedi.

SOSYAL MEDYADA “DOLAR ALIN” TAVSİYELERİ

Erdoğan’ın canlı yayına çıkacak olması sosyal medyada da gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları dolarda yeni rekorların geleceğine dikkat çekerek, dolar alınması tavsiyelerinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erdoğan canlı yayında dolara yeni bir rekor kırdırmaya hazırlanıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder