13 Ağustos 2021 Cuma

Saray yine halka el açtı

İçişleri Bakanlığı halka gönderdiği mesajlarda dolandırıcılara vurgu yapıp devletin para istemeyeceğine dikkat çekiyor. Bakanlığın bu uyarılarına karşın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yayımladığı kararla yangın ve sel afetlerinden zarar görenler için yardım kampanyası başlatılmasını istedi. 

BOLD ANALİZ – AKP yönetimindeki Türkiye, bir felaketten başka bir felakete sürüklenmeye devam ediyor.  Geçen hafta orman yangınlarıyla boğuşan Türkiye’de bu hafta gündem Kastamonu’da barajın kapaklarının açılmasıyla oluşan büyük sel. Şu ana kadar 27 kişinin öldüğü selden 5 ilçe ve onlarca köy etkilendi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise yangın ve selden zarar görenler için yardım kampanyası başlatılması için Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’nı görevlendirdi.

AFAD HESAP AÇIP IBAN PAYLAŞACAK

Türkiye’de yangın ve sel afetlerinden zarar görenler için yardım kampanyası başlatılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Türkiye’de yakın zamanda yaşanan yangın ve seller ile bundan sonra meydana gelecek benzeri afetler sonrasında uygulanmak üzere, genel hayatı olumsuz etkileyen şartların iyileştirilmesine katkı sağlaması amacıyla insani yardım kampanyası başlatılacak. Bu kapsamda koordinasyonu sağlamak üzere AFAD Başkanlığı görevlendirildi. Kampanya kapsamında açılacak özel hesaplar, AFAD Başkanlığınca duyurulacak.

SALGIN İÇİN DE PARA TOPLANMIŞTI

Başlatılan bu yardım kampanyası ilk değil. Geçen yıl koronavirüsün Türkiye’de görülmeye başlamasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan dar gelirlilere ilave destek sağlamaya yönelik “Biz Bize Yeteriz” isimli kampanya başlattı. Kampanya için kamu bankalarında açılan hesap numaralarını ve IBAN’larını paylaşan Erdoğan, isteyenlerin de SMS göndererek bağış yapabileceğini duyurmuştu. Diğer ülkeler halka karşılıksız yardım yaparken Erdoğan’ın halktan para istemesi büyük tepki çekmişti.

SOYLU: DEVLET PARA İSTEMEZ

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşaları sonrası görevden alınması gündeme gelen, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek’in sahiplenmesiyle koltuğunu koruyan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, halka gönderdiği mesajlarla Saray’ı hedef aldı. Yıllardır İçişleri Bakanlığı tarafından halka gönderilen “Sizleri telefonla arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp, sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın. Böyle bir durumda hemen 155 Polis İmdat ihbar hattını arayın” mesajına “Çünkü devlet para ve hesap numarası istemez” cümlesi eklendi.

Suriyeliler üzerinden kaos planı

Saray yine halka el açtı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder