10 Ağustos 2021 Salı

Asıl zindanda olanlar mafyatik ilişkileri olan kibirli siyasilerdir

Advocate For Dignity kanalına zindanda özgür kalmanın sırrını anlatan Ömer Faruk Gergerlioğlu, hak, hukuk, adalet peşinde koşanların, insanlığa karşı kendini sorumlu hissedenlerin zindanda bile özgür olduklarını söyledi.

BOLD – Hücrede ve koğuşta kaldığı süre boyunca şiirle meşgul olduğunu söyleyen Ömer Faruk Gergerlioğlu, mahkumiyeti boyunca 13 şiir yazdığını anlattı.

Şiirin yanı sıra okumaları ve yazdığı makalelerin kendisini zenginleştirdiğini aktaran Gergerlioğlu, “Zindan da özgürleştiğimi hissettim” dedi.

ZİNDANDA BİLE ÖZGÜRLER

Hak hukuk ve adalet peşinde koşanlar için cezaevlerinin hedeflerine engel olmadığını söyleyen Gergerlioğlu, yeniden okuma fırsatı bulduğu Hz Yusuf, Hz Yunus ve Ashabı Keyf surelerinde insanlığa karşı kendini sorumlu hissedenlerin zindanda bile özgür olduklarını anladığını anlattı.

Cezaevindeyken hükumetin Sedat Peker tarafından ifşa edilen kirli ilişkilerini, yolsuzluk habrlerini takip ettiğini vurgulayan Gergerlioğlu, asıl zindanda olanların mafyatik ve kirli bir düzenin esiri olan siyasilerin olduğunu söyledi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, 17 Mart’ta Yargıtay’ın onadığı hapis cezası yüzünden milletvekilliği düşürülerek cezaevine girdi. Anayasa Mahkemesi, 1 Temmuz’da Gergerlioğlu’nun seçilme ve siyaset yapma hakkının ihlal edildiğine hükmetti. Gergerlioğlu, 16 Temmuz’da yeniden milletvekili oldu.

Kanserli mahpus Babacan’dan mektup var: İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı

Asıl zindanda olanlar mafyatik ilişkileri olan kibirli siyasilerdir yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder