12 Ağustos 2021 Perşembe

AKP’lilerin kirli ilişkilerindeki kilit isim Aliye Uzun, Twitter hesabını kapattı

Erdoğan ve AKP’li üst düzey isimlere yakın bir isim olan Aliye Uzun’un geçen yıl ölen AKP’li Burhan Kuzu ve uyuşturucu kaçakçısı Naci Zindaşti ile kurduğu kirli ilişkiler ortaya döküldü. Sedat Peker’in açıklamaları sonrası yeniden gündeme gelen ve kendini savunmak için Türk bayrağıyla açıklama yapan Uzun, bugün sosyal medya hesabını kapattı.

BOLD – Son günlerde adı Burhan Kuzu ve uyuşturucu baronu Zindaşti ile yeniden gündeme gelen, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarında adı geçen AKP’li Aliye Uzun, Twitter hesabını kapattı.

“BÖYLE BİR HESAP YOK” UYARISI

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan Sedat Peker’in, İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ve 1 Kasım 2020’de hayatını kaybeden eski AKP milletvekili Burhan Kuzu’yu tanıştırdığını söylediği Aliye Uzun, Twitter hesabını kapattı. Dün Peker’le ilgili bazı paylaşımlarda bulunan Uzun’un, Google üzerinden ‘AliyeUzun145313’ kullanıcı isimli hesabına girmek isteyenler, “Böyle bir hesap yok” uyarısıyla karşılaşıyor.

AKP TEŞKİLATLARINDA GÖREV ALDI

Sedat Peker’in uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti ile Burhan Kuzu’yu tanıştırdığını söylediği Aliye Uzun’un AKP teşkilatında görev yaptığı ortaya çıkmıştı. Peker, Uzun’la ilgili, “Aliye Uzun isimli bayanı kamuoyundan şu şekilde hatırlayabilirsiniz, dünyanın en büyük uyuşturucu baronlarından biri olarak bilinen İran asıllı Zindaşti’yle Burhan Kuzu’yu tanıştıran kişidir. Bu üçünün aynı karede olduğu resim basına yansıyınca çok büyük spekülasyonlar olmuştu” demişti.

AÇIKLAMA YAPTI, KAYIPLARA KARIŞTI

Açıklamalar sonrası gündem olan Uzun ise Türk bayrağı ve AKP baskısı kupası eşliğinde yaptığı açıklamada uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti ve Burhan Kuzu’yu tanıştırdığını fakat o dönemde Zindaşti’nin yaşa dışı işlerini bilmediğini öne sürmüştü.

ERDOĞAN, GEZİLERİNDE YANINDAN AYIRMADI

AKP’nin Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı da yapan Uzun’un, Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’la fotoğrafları bulunuyor. Aliye’s ve Business Woman adlı dergiler dışında ne tür bir ticaret yaptığı bilinmeyen Uzun’un, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Latin Amerika, Afrika ülkelerinin yanı sıra birçok yurtdışı seyahatlerine de katıldığı ortaya çıktı.

ZİNDAŞTİ’NİN TELEFONUNDA KUZUNUN GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI

6 Nisan 2018’de Büyükçekmece’deki evine yapılan baskınla gözaltına alınan Zindaşti, ifadesinde Aliye Uzun’un arkadaşlarına ve kendisine kadın ayarladığını söyledi. Zindaşti, polise verdiği ifadesinde Aliye Uzun’un kendisine, “AK Parti Beşiktaş Kadın kollarında görevliyim, benim AK Parti’de çevrem var” dediğini aktardı. Zindaşti’nin cep telefonunun imajının incelenmesi sonucunda Burhan Kuzu’nun yatak odası görüntüleri tespit edildi. Cumhuriyet’in haberine göre bu görüntülerin Burhan Kuzu ve AKP Beşiktaş ilçe örgütü üyesi Aliye Uzun’a ait olduğunu belirleyen polis, konuyla ilgili Zindaşti’nin ifadesini aldı. İfadesinde Uzun’un kendisine kadın ayarladığını belirten Zindaşti, Aliye Uzun’un daha sonra da kendisini Türk vatandaşlığı için Burhan Kuzu ile tanıştırdığını kaydetti.

Burhan Kuzu Mevlana gibi adamdı

AKP’lilerin kirli ilişkilerindeki kilit isim Aliye Uzun, Twitter hesabını kapattı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder