11 Ağustos 2021 Çarşamba

Türkiye’de ‘darbe’ tamtamları çalıyor: Abdulkadir Selvi de kervana katıldı

Yandaş gazetecilerin darbe iddialarına bir yenisi daha eklendi. Saray’ın “yanlış anlaşılan” açıklamalarını düzelten, saraydan kulis bilgileri paylaşan Abdulkadir Selvi de darbe iddiasında bulundu. Selvi, birilerinin milletin yaşadığı felaketlerden kendilerine saadetler çıkarmanın ve siyasi sonuç almanın peşinde olduklarını öne sürdü.

BOLD – Yandaş yazarlar Hilal Kaplan ve Fuat Uğur’un ardından Saray’a yakın Abdulkadir Selvi de darbe tehlikesinden bahsetti. Selvi, AKP’nin önde gelen isimlerinin bu nedenden dolayı “Birlik, beraberlik, ülkem, Türkiyem” gibi sosyal medya paylaşımları yaptıklarını kaydetti.

BİRLİK BERABERLİK PAYLAŞIMLARINA ANLAM VEREMEDİM

“Bu mesajlar ne, darbe tehlikesi mi var?” başlıklı yazısında Selvi, AKP’nin önde gelen isimlerinden Hamza Dağ, Mahir Ünal, Bülent Turan ve Mustafa Şen’in, “Birlik, beraberlik, ülkem, Türkiyem” gibi sosyal medya paylaşımlarına önce bir anlam veremediğini belirterek, “Sabah yazarı Hilal Kaplan’ın darbe uyarısı olan yazısını da okuduğum için ne oluyor, bilmediğimiz bir tehdit ya da tehlike mi var diye merak ettim. Hele hele bir darbe tehlikesi mi ima ediliyor diye çalmadık kapı bırakmadım. Ama işin gerçek yüzü farklı çıktı. Biraz rahatladım. Biraz da “Sağduyu zamanı” diye çırpınan biri olarak birlik, beraberlik vurgusundan dolayı memnun oldum” dedi.

BİRİLERİ FELAKETLERDEN SİYASİ SONUÇ ALMA PEŞİNDE

Türkiye’nin bir yandan orman yangınlarıyla boğuşurken diğer yandan olimpiyatlarda sporcuların başarılar elde ettiğini belirten Selvi, AKP’li isimlerin birlik, beraberlik mesajlarını bu nedenlerden dolayı attıklarını kaydetti. Selvi yazısını şöyle sürdürdü: “Birileri için ne felaketlerin insanlarımıza yaşattığı acılar ne de sporcularımızın olimpiyatlarda topladığı madalyalar önemli. Onlar milletimizin yaşadığı felaketlerden kendilerine saadetler çıkarmanın ve siyasi sonuç almanın peşindeler.”

HİLAL KAPLAN: GARİP BİR HAREKETLİLİK VAR

Abdulkadir Selvi’den önce darbe imasında bulunanlardan biri de ‘Troliçe’ lakaplı iktidar yanlısı TRT yönetim kurulu üyesi ve Sabah yazarı Hilal Kaplan’dı. Darbe hazırlığı olduğu iddiasında bulunan Kaplan, 15 Temmuz’dan 4 ay önce de aynı uyarıları yaptığını vurgulayarak, “Paranoyaklıkla suçlandım. Ama garip bir hareketlilik var, benden söylemesi. Biz hazırız” dedi.

KANLI BİR KALKIŞMA MI PLANLANIYOR?

Nisan 2016’da yazdığı köye yazısında darbeden haber veren Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur da son yazdığı yazılarından birinde tezgahlanan yeni oyunun ipuçlarını paylaştı. Uğur, Türkiye gazetesindeki köşesinde yazdığı “Kana susamış ‘FETÖ’cüler 15 Temmuz’da infaz edilmeli miydi?” başlıklı yazısında son zamanlarda “Bunları o gecenin sabahında infaz etmeliydik. Anladıkları dil buydu aslında” diyenlerin sayısının arttığını öne sürdü.

64 yaşındaki hasta tutuklu Fatma Yurt bir aydır emekleyerek yürüyor

Türkiye’de ‘darbe’ tamtamları çalıyor: Abdulkadir Selvi de kervana katıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder